<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204971" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тази нощ връщ...

Силен вятър в София, има съборени дървета

28 Октомври 2023
0 126

Силен вятър в София, има съборени дървета и клони. Досега екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са реагирали на общо осем сигнала за паднали клони и дървета вследствие на силния вятър през днешния ден, предаде БТА.

Сигналите са подадени на тел 112. Аварийно–спасителните екипи извършват и обходи в града, при които следят за щети от вятъра. 

Всичко става паприкаш! И училищата падат от вятъра (видео)

Силен вятър в София, има съборени дървета
София (18 януари 2023) Днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде жълт код за силен вятър за София и оранжев предупредителен код за София област. От Столичната община напомнят на гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си и да бъдат внимателни. На снимката: паднали чадъри по пешеходната зона на бул. “Витоша”. Пресфото-БТА снимка: Христо Касабов (ПК)

От Столичната община напомниха на гражданите да отстранят недобре закрепените предмети от терасите си. А на управителите на строителни фирми – да прегледат състоянието на строителните огради на обектите си. 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология през нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, предаде още БТА. Минималните температури ще са между 10° и 15°, в София – около 10°. Утре сутринта на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена.

През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от североизток. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°.

Силен вятър в София, има съборени дървета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции