<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204974" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой е Деньо Д...

Местни избори 2023 – време е за подобряване на рекорда за най-висок дял невалидни хартиени бюлетини

28 Октомври 2023
0 709

Местни избори 2023 – време е за подобряване на рекорда за най-висок дял невалидни хартиени бюлетини. Традиционно най-манипулираните избори изглежда и тази година ще минат по план – задрасквания, отбелязвания, пръстчета с отпечатък и още много изненади по хартийките ще видим още утре. Нямаме търпение и за омазаните протоколи, в които грешките и задраскванията са повече от верните цифри. И за да не празнословим, ето малко статистика – колко точно е делът на невалидните бюлетини при изборите от 2011 до 2021 година?

Местни избори 2023 &#8211; време е за подобряване на рекорда за най-висок дял невалидни хартиени бюлетини

Ясно се вижда колко податливи на манипулации са местните избори. Все пак те са особено важни за разпределянето на порциите на финансирането в държавата. А и друго си е като кмет да определяш лично изпълнителните на големите обществени поръчки срещу съответната сума, нали така?

Позорното решение на ЦИК да отмени в последния момент машинното гласуване е идеално за тези, които са свикнали да фалшифицират хартиения вот. Изобщо не изглежда нагласено, не. Само се питаме докога хора без съвест ще взимат отговорни решения от името на всички ни. И да, в Европа на много места гласуват на хартия, но там фалшификации няма. На тези неща майстори са главно нашите политици, които отдавна са против машините:

Да живее хартията! (Коментарът на “Господарите”)

Скъпи приятели, точно заради всевъзможните манипулации, утре отидете и гласувайте по съвест! Сигнализирайте ни и за всякакви злоупотреби и измами в изборния ден и не само – нека не позвзоляваме парите и манипулациите да определят бъдещето на всички ни!

Автор: Виктория Симеонова

Местни избори 2023 – време е за подобряване на рекорда за най-висок дял невалидни хартиени бюлетини

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции