<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205084" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

Жителите на няколко севлиевски села няма да могат да гласуват (видео)

29 Октомври 2023
0 180

Жителите на няколко севлиевски села няма да могат да гласуват. Причината за това е юридически казус, става ясно от материал на БНТ.

Според репортажа на националната телевизия, хората на 12 села, съставени от кметствата Батошево, Шумата, Стоките и Душево, няма да могат да дадат вота си за кмет на кметство. Грешката е в община Севлиево и води до това хората да бъдат извадени от списъците за гласуване в кметствата.

Никой не иска да е кмет на търговищкото село Ралица (видео)

За съжаление, комуникацията между ЦИК и ОИК до последния момент не е успяла да разреши този проблем.

Още за проблема

Става дума за жителите на 6 съставни села към кметство Стоките. Ако желаят, днес ще могат да гласуват за кмет на община и за общински съветници, но не и за кмет на село Стоките.

От ОИК в Севлиево са изпратени четири писма до ЦИК от началото на месеца на базата, че няма да бъдат предоставени протоколи за част от селата. Такива протоколи не са били предвидени за отпечатване от комисията и до момента не са пристигнали заедно с изборните книжа.

Притеснително, е когато най-изконните граждански права остават ограничени. Надяваме се, че такива случаи ще бъдат изключителна рядкост занапред!

Жителите на няколко севлиевски села няма да могат да гласуват (видео)

Избирателната активност в България до момента

Вече има първи данни за избирателната активност от агенция „Gallup”. До момента най-много се гласува в Благоевград. Там избирателната активност към 09:00 часа е 6%. Следва Кърджали с 5,5%, Пловдив – с около 2%, Варна – с малко повече с 3%.

Най-ниска е избирателната активност в Столична община – 1,9% за кмет, а за общински съветници –  1,8%.

Скъпи приятели, днес е важен ден за всички ни. Излезте и гласувайте – бъдещето е в нашите ръце и ние избираме дали ще бъдем доволни от живота, който живеем!

Сигнализирайте ни за всякакви изборни злоупотреби на gospodari.com!

Жителите на няколко севлиевски села няма да могат да гласуват

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции