<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205121" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жители на вел...

Спецоперация: Откриха тетрадки с имена на хора и парични суми

29 Октомври 2023
0 322

В спецоперация откриха тетрадки с имена на хора и парични суми. Униформените са иззели материалите, става ясно от съобщение на Областната дирекция на МВР в Монтана.

Акцията на полицията в областта е проведена на три места. По трите случая са образувани досъдебни производство по член 167 от Наказателния кодекс – нарушения срещу политическите права на гражданите.

Дилъри на гласове обещават опрощаване на дългове и бяла техника (видео)

В магазин за хранителни стока във Вършец, собственост на жена на 40 години от близкото село Ягодово, е открита и иззета тетрадка с изписани в нея множество имена и суми срещу тях. А в дома на мъж на 50 години в Лом е открит тефтер с изписани малки имена на мъже и жени и цифри срещу тях. В него е имало и 1870 лева на банкноти.

В хранителен магазин в село Замфир, община Лом, е намерена тетрадка с изписани малки имена на хора и цифри срещу тях.

Спецоперация: Откриха тетрадки с имена на хора и парични суми

Още нарушения

От полицейската дирекция в Монтана посочват пред БТА, че в последната седмица от кампанията за местните избори в региона са образувани седем досъдебни производства и едно бързо производство по съмнения за купуване на гласове. Във всеки от случаите бяха намерени тетрадки с имена на хора и изписани суми срещу тях.

По време на кампанията за предишните избори през април 2023 година в област Монтана са образувани 12 досъдебни производства за купуване на гласове. За някои от случаите вече има осъдителни присъди.

Поне няколко причини да гласувате на местните избори (Коментарът на “Господарите”)

Е, скъпи приятели, нека тази и следващата неделя да не ходим за гъби, а да гласуваме по съвест. За да не допускаме парите и зависимостите днес да определят как ще живеем утре.

Сигнализирайте ни за всякакви изборни злоупотреби на gospodari.com! А ние продължаваме да следим всичко най-интересно от изборния ден.

Спецоперация: Откриха тетрадки с имена на хора и парични суми

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции