<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205257" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жители на едн...

Община Хасково реши дали Асен Василев да получи право на глас (видео)

29 Октомври 2023
0 716

Община Хасково реши дали Асен Василев да получи право на глас. По-рано през деня министърът на финансите не успя да упражни правото си на глас.

Той отиде след 11 часа в 28 СИК в Хасково. Там обаче името му не бе открито в избирателния списък. Причината е, че той няма изисквания по закон 6-месечен срок на уседналост в България, а настоящият му адрес е в Америка.

Асен Василев не успя да гласува (видео)

Веднага след това Василев се запъти към общината, за да разреши “казуса”. Сега финансовият министър обяви, че все пак не е успял да гласува.

Получих мотивиран отказ, за да ми се издаде разрешение за гласуване“, заяви той. Василев прочете пред журналисти и мотивите на Община Хасково за отказа.

Община Хасково реши дали Асен Василев да получи право на глас (видео)

Оттам казват, че няма достатъчно доказателства, че последните шест месеца е бил на територията на България, предаде bTV.

„Община Хасково не може да установи, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Мисля, че това е меко казано абсурдно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като народен представител от ЦИК, което автоматично означава, че живея в страната, след това свързано и с назначаването ми като министър на финансите. Не знам колко по-оригинални документи им трябват от Държавен вестник“, коментира с лека насмешка Василев.

Обявиха избирателната активност към 17:00 часа

Комичното не е, че Василев не е успял да гласува. А това, че общината в Хасково се е опитвала да установи дали народен представител и министър на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.

Според Василев това е присъда за града, който последните няколко мандата се управлява по безобразен начин.

Скъпи приятели, има още малко време, в което можете да гласувате. Направете го по съвест, за да не съжалявате за избора си в утрешния ден! Очакваме сигналите ви за всякакви изборни нарушения на gospodari.com. 

Община Хасково реши дали Асен Василев да получи право на глас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции