<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Повишена акт...

Тайни списъци и арест заради търговия на гласове в Лом

29 Октомври 2023
0 469

Тайни списъци и арест заради търговия на гласове в Лом – за това разказва репортаж на bTV. Действието се развива часове преди изборите, а основният герой ни е познат от предишните парламентарни избори. На изборите през април Арсен Фонков, познат като Сенята, признава, че „участва в играта“ от 17 години.

Почти седем месеца по-късно, часове пред местните избори, в полицията в Лом имат оперативна информация, че Арсен Фонков – Сенята е сред активните дилъри на гласове. Затова още по тъмно нахлуват в дома му в „Момин брод“.

Докато униформените претърсват къщата, пред нея се събират близки на Сенята. Според семейството му те вече не се занимават с избори.

В дома на Арсен Фонков са намерени списъци и пари.

Тайни списъци и арест заради търговия на гласове в Лом

Председател на секционна комисия публикува бюлетината си във Facebook

Бяха намерени списъци с имена, категорично изписани цифри и определена сума пари. Той е лице от контингента от дълги години, широк спектър са му проявите, основно битова престъпност. Имаме информация назад във времето, че и в тази сфера се е занимавал, но досега не е установяван като такъв извършител“, коментира главен инспектор Георги Петков, началник на РУ Лом.

По информация на разследващите в списъците сега липсват имена на партии и ще установяват кои са замесените играчи.

Полицията арестува Сенята за срок до 24 часа. Още същата вечер обаче е освободен. Причината – прокуратурата не е поискала неговото задържане.

По случая е образувано досъдебно производство.

Жители на едно село избират двама различни кметове (видео)

Не продавайте гласа си! Очакваме вашите сигнали за всякакви нередности на gospodari.com.

Тайни списъци и арест заради търговия на гласове в Лом

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции