<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205295" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изборите в къ...

Силен шамар за ГЕРБ в София, всички агенции са единни за победителя (видео)

29 Октомври 2023
0 2488

Силен шамар за ГЕРБ в София, всички агенции са единни за победителя, почти сигурно е, че техният кандидат за кмет Антон Хекимян няма да стигне до балотаж.

Според “Алфа Рисърч” за Васил Терзиев са гласували 37% от столичани. Ваня Григорова е втора с 20.7 % от гласовете, следвана от Антон Хекимян с разлика от 1.8 процентни пункта. Четвърти остава Деян Николов от “Възраждане” с 8.3 %. След него е Вили Лилков от “Синя София” с 6 на сто подкрепа.

Агенция “Тренд” дава още по-убедителни резултати за Терзиев – 38.7% и разлика между втория и третия от точно 2 процентни пункта – Григорова е с 19.3%, а Хекимян – със 17.3%.

Данните на агенция “Галъп” сочат 38.8 на сто подкрепа за Терзиев. Сходна е разликата между подгласниците – Григорова (19.1%) и Хекимян (17%).

Общинският съвет

“Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” ще бъде първа политическа сила в Столичния общински съвет. Резултатът ѝ не е достатъчен за самостоятелно мнозинство, сочат данните на “Алфа Рисърч”. Коалицията е получила почти 40 на сто от гласовете на софиянци. Досегашната управляваща партия в общината – ГЕРБ, остава втора с 2.5 %, следвана от БСП (13.4%) и “Възраждане (11.2%).

Коалицията “Синя София” е с 4.5% подкрепа и най-вероятно ще има свои съветници. Партията на тв водещия Слави Трифонов – “Има такъв народ”, която за първи път се явява на местни избори, получава подкрепа от 3.8 на сто от столичани и също е с шанс за участие в градския съвет.

Силен шамар за ГЕРБ в София, всички агенции са единни за победителя (видео)

Коментарът на “Господарите”

Явно тезата за “критичния към ГЕРБ журналист” не проработи на изборите този път. Не проработи и забраната за гласуване с машини в последния момент. Интересно е да проследим как това ще се отрази и на Антон Хекимян, и на ГЕРБ като цяло – след 18 години управление на столицата, вотът днес е знаков за оценката на столичани за партията и нейните дейстивия.

Но какво толкова – Бареков стана евродепутат. Колко му е през пролетта и Хекимян да го последва в Брюксел?

Силен шамар за ГЕРБ в София, всички агенции са единни за победителя

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции