<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205299" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Силен шамар з...

Димитър Николов с първи коментар за поредната си изборна победа (видео)

29 Октомври 2023
0 535

Димитър Николов с първи коментар за поредната си изборна победа. Победата в Бургас е убедителна. Опонентите на Николов са с под 10 %.

Според екзитпола на две от големите агенции за досегашния кмет са гласували между 55 и 57 %. Опонентите му са драматично по-нисък резултат и са в рамките на статистическата грешка.

“Благодаря на тези, които гласуваха за мен. А и на тези, които не гласуваха”, каза Николов пред NOVA.

„Серията от парламентарни вотове оказаха влияние и демотивираха хората да гласуват. На предходните избори гласувах на машина. Но сега се съобразих с решението на ЦИК и си гласувах без проблем с хартиените бюлетини”, поясни той.

Димитър Николов с първи коментар за поредната си изборна победа (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Николов допълни, че заради пандемията от коронавирус много проекти в морския град са били буквално замразени. Той добави, че не е имало много конкуретни идеи.

Първи резултати от изборите: Балотажи в повечето от големите градове

Според социологическите агенции, работили днес на терен на второ място е Тодор Ангелов – с 8,6 %, трети Константин Бачийски –7,9%, Димитър Найденов – 7,8 %, Станимир Баев – 7,1 %.

Очакват се данните от паралелното преброяване.

Най-голямата група в 51-членния Общински съвет на Бургас, според данните на екзитпола, ще е на ПП ГЕРБ – между 20 и 23 съветници, следват ПП „Възраждане“ – 6, БСП – 5 и СЕК – 3-4. Очаква се местният парламент да е „шарен“, защото близо 30 % от гласоподавателите днес са посочили, че са гласували за по-малки формации.

Димитър Николов с първи коментар за поредната си изборна победа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции