<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В община Бойч...

Община Бойчиновци осъмна с напрежение и полицейска акция

30 Октомври 2023
0 646

Община Бойчиновци осъмна с напрежение и полицейска акция. Акцията е започнала още през нощта след сигнал за документно престъпление, свързано с изборите. Изборните книжа не са били прибрани в помещението, указано със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет. Впоследствие те са били преместени, като входящият им номер е взет от стар документ, предава bTV.

В община Бойчиновци празните къщи се пълнят с хора само по избори

Проверката по този сигнал продължава и в момента. Междувременно се оказа, че сигналите са общо пет, а жалбите – осем. Всички те са за различни изборни нарушения. След приключване на изборния ден в Бойчиновци се стигна и до напрежение. Скандалът избухна между привърженице на двамата кандидати за кмет на общината, които отиват на балотаж следващата неделя.

Община Бойчиновци осъмна с напрежение и полицейска акция
снимка: iStock

„Има разминаване в броя на бюлетините в една от секциите с около 126. Това налага те да бъдат преброени отново. Разминаването е в отразените в протоколите на СИК и действително извадените от избирателната кутия“, обясни Тодор Георгиев, говорител на ОИК- Бойчиновци.

Общински съветник от Бойчиновци е осъден за купуване на гласове

Община Бойчиновци е една от най-коментираните на тазгодишните местни избори заради постоянните нарушения. Общинският съветник Росен Русинов бе задържан и осъден условно на 11 месеца с тригодишен изпитателен срок заради купуване на гласове. Стана ясно и че общината редовно регистрира хора в необитаеми къщи, само за да се превърнат в активни гласове. Очевидно Община Бойчиновци е известна със своеволията си, затова се надяваме органите на реда да вземат необходимите мерки!

Община Бойчиновци осъмна с напрежение и полицейска акция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции