<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205475" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-колоритн...

Топ причини защо това бяха най-нелепите избори в историята (Коментарът на “Господарите”)

30 Октомври 2023
0 10477

Топ причини защо това бяха най-нелепите избори в историята събра в Коментарът на “Господарите” репортерът ни Виктория Симеонова.

Започваме с решението за отмяна на машинното гласуване

Причината – ето този доклад на ДАНС, който всъщност се оказа справка. В нея четем:

На 25.10.2023 г. около 14,00 часа е било разпоредено от заместник-министър Михаил Стойнов да се проведе отново процедурата по изграждане от изходен код на софтуера на машините за гласуване в зала 344 на МЕУ. По време на тези дейности Стойнов е заснел с мобилния си телефон всички стъпки по изграждане на изходния код на софтуера на машините за гласуване.

Същевременно присъстващи в залата са казали, че това със заснемането е нередно, но въпреки това той е продължил. Според получената информация Стойнов е качил информацията от телефона си на флаш памет, с което е нарушил правилата и е копирал софтуер, чиито авторски права се притежават от търговско дружество. Стойнов е споделил с присъстващите в залата, че е извършил действията по видеозаписване изграждането на софтуера от изходния код, с цел “да си го гледа и да си поиграе с него”.

И понеже в ЦИК са изключително на “ти” със хеш кодовете…

Член на избирателна комисия в София тропа по масата и коментира “кеч кодове” (видео)

Решиха, че е по-добре да махнат машините, отколкото да се опитат да разберат най-накрая как те работят.

Заместник-председателят на ДАНС, взел решението

Запознайте се с Деньо Денев. Той е работил в ДАНС в периода от 2008 г. до 2018 г. А след това и в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на Сотир Цацаров. Абсурд личността му да има общо с интересите на някои партии-фенове на хартиените бюлетини.

Топ причини защо това бяха най-нелепите избори в историята (Коментарът на “Господарите”)

Ефектът е налице. Хората или са отвратени от изборния процес и доверието им е тотално изгубено, или гласуват на инат, за да се преборят с прогнозираните стотици хиляди невалидни бюлетини. Само припомням, че на предишните местни избори невалидните бюлетини бяха 466 077 хиляди. Сходен беше броят им и на местните избори през 2015. Колко ли ще са този път? Със сигурност повече от достатъчно, за да пренаредят пластовете на много места.

Сгрешени протоколи

Грешките в протоколите вече достигат 20% по места. Абсурдно е да се връщаме назад към времето, в което имаше по 500 000 невалидни бюлетини на местни избори.

Нелепиците се допълват от саморъчно произведени бюлетини и паравани за гласуване и скандали в някои секции. Пълен цирк!

Ей това е то – местни избори по бай ганьовски. Да не се чудим после на мижавия интерес и на избирателите, и на чуждестранните медии към изборния процес у нас. Важното е следващата неделя да сме по-активни и да не допускаме купеният и контролираният вот да определят бъдещето ни – там, където все още кметовете не са избрани и не е толкова ясно кой ще разпределя порциите на финансирането в общините. Към Върховния административен съд апелираме преди да се произнесе за гласуването с машини, да прочете поне в гугъл какво е хеш код и да го опише в решението си така, че и в ЦИК да го разберат! На вече избраните си кметове – да им е честито, на тези, които не гласуват и се оставят да им ги избират, също честито!

Скъпи приятели, очакваме сигналите ви за всякакви изборни нарушения на gospodari.com. Хайде със здраве, умната, гласуващата и до скоро!

Топ причини защо това бяха най-нелепите избори в историята

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Гого

    30 Октомври 2023

    1.Байгън , 2.Сорос , 3.Мишока ,4.Канадеца , 5.Кокорчо , 6.Парапета , 7.Собрутев , 8.Баджанака , 9.Лорер , 10.на Тъпото баша му , 11.на Лорер Жена му , 12.Гнома , 13.Чорапа , 14.Тиквата , 15.Лайняра , 16.Шиши , 17.Мутрата , 18.Мравояда , 19.Гаргамел , 20.Зеленски , 21.Харвард , 22.Америка за България , 23.Госпожа Лъжа , 24.Мъгарев , 25.Копейката , 26.Дългия , 27.Късия , 28.Тошко африкански , 29.Черепа...... 85.Васил Терзиев

Реакции