<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20554" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието

28 Януари 2016
0 1810

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип, съобщава News.bg.

 

Това е станало след разговори с ръководството на Реформаторския блок, посочват от пресслужбата на премиера. Ето какво каза обаче в същото време проф. Танев пред медиите, явно незнаейки, че се разделя с поста

 

Борисов иска от Реформаторския блок да предложат нов екип за министерството. Като мотив да се поиска оставката на Танев се посочва "системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора". 

 

"За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане.
Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа", отбелязва министър-председателят.

 

В края на миналата седмица започна да се развихря поредният скандал при поредната промяна в учебните програми с преместването на "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски от учебната програма на 6-ти клас в няколко курса нагоре. Напрежението се вдигна още повече след обявяването от страна на екипа на министъра, че османското робство е било "съжителство".

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции