<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кмет-рекордь...

Кандидат за кмет получи 0 гласа, след като сам не гласува за себе си (видео)

01 Ноември 2023
0 859

Кандидат за кмет получи 0 гласа, след като сам не гласува за себе си на изборите в неделя, става ясно от репортаж на NOVA.

Той бил един от петимата кандидати да застане начело на Слатина, но часове преди изборите обаче, че не иска да става кмет.

Реших да не пусна и за себе си. Казах и на останалите да не гласуват за мен.”, разказва Тодоров. Не го учудва, че дори и близките му не го подкрепили.

Кандидат за кмет получи 0 гласа, след като сам не гласува за себе си (видео)
Камен Тодоров

Кмет-рекордьор поема поста отново след 47 години на власт (видео)

Не съм питал жена си, защото не говорих с нея.”, казва той.

Камен взел решението да се откаже, за да подкрепи друг кандидат за кмет на селото, който е негов роднина. Разсърдил се и на коалицията, която го издигнала.

Тази партия не е за мен. Те идваха и не ме поканиха и аз се разсърдих. В последния момент реших да се откажа – ден-два преди изборите.”, посочва той.

Не уведомил и общинската избирателна комисия

Така имало възможност да бъде избран, макар да нямал желание. Признава, че ако това се беше случило, нямаше да се откаже от кметския стол.

Гузно ми е, но какво да направя. Ако ме бяха избрали, щях да направя много неща.”, заявява Тодоров.

В село Слатина имат право на глас 144 души – от тях са гласували 115. На историята на Камен Тодоров подхождат с усмивка.

Това трябва да се пусне като най-големия куриоз, който се е получил в България. Дори сам не е гласувал за себе си. Направо си е объркал бюлетините и е гласувал за някой друг. Мислех, че той се е закачил ей така, за да става майтап.”, смята Трифон Георгиев, жител на Слатина.

Това беше много подвеждащ факт. Като го има в бюлетината, значи той участва в избора, което е некоректно и подвеждащо. Не е редно да участва в бюлетината, защото този глас е похабен.”, е мнението на Цветан Гергов, друг жител на селото.

Кандидат за кмет получи 0 гласа, след като сам не гласува за себе си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции