<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205763" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Членовете на ...

ДАНС следи процедурата по удостоверяване на машините за гласуване (видео)

01 Ноември 2023
0 165

ДАНС следи процедурата по удостоверяване на машините за гласуване, информира NOVA.

Снощи започна новата процедура по удостоверяване на машините. Екипите на Министерството на електронното управление работиха цяла нощ по финализиране на удостоверяването на съответствието на машините за балотажа в неделя.

ДАНС следи процедурата по удостоверяване на машините за гласуване (видео)

Стартира сертифицирането на машините за балотажа в неделя

Залата, в която се извършва процесa, е под постоянно видеонаблюдение и с ограничен достъп. В сградата на МЕУ са и представители на ДАНС. Проведен е i инструктаж за правилата в залата.

Решението на ЦИК за връщане на машинното гласуване за балотажа в неделя трябва да бъде взето най-късно днес, за да бъде спазен законовият срок. Също днес експертите на Комисията трябва да вземат участие в довереното изграждане, каза доц. Златогор Минчев от БАН.

Коментарът на “Господарите”

След издънката с машините и “докладът” на ДАНС дали пък не е време за проверка кой какъв интерес има от такива доклади. Уж секретният документ беше светкавично разпространен в последния ден от предизборната кампания, което провокира премиерът Денков да заяви, че ще иска оставката на зам.-шефа на ДАНС Деньо Денев.

Докладът на ДАНС е във формат, който не съответства на законовите изисквания. Създава се впечатлението, че липсата на секретност цели той да се разпространи.” каза Денков на извънреден брифинг.

Топ причини защо това бяха най-нелепите избори в историята (Коментарът на “Господарите”)

Създалата се ситуация е прецедент, който хвърля огромна сянка върху изборния процес в страната ни. Неясни остават и мотивите на заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов, който свали хеш кодовете на машините и ги записа на телефона си.

Случаят оставя още множество въпроси, които имат нужда от отговор.

Очакваме вашите сигнали за всякакви нередности на gospodari.com

ДАНС следи процедурата по удостоверяване на машините за гласуване (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции