<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205801" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Хамас" разре...

Газа отново остана без връзка с външния свят

01 Ноември 2023
0 67

Газа отново остана без връзка с външния свят. Телеграфните агенции съобщиха за ново масово прекъсване на комуникационните връзки – интернет и телефонни линии. В същото време десетки преминават през граничния пункт “Рафах”, предаде “Дневник”.

Агенциите за хуманитарна помощ предупредиха, че подобни прекъсвания сериозно нарушават работата им в и без това ужасната ситуация в Газа. Повече от половината от населението от 2.3 млн. палестинци е разселено и основните доставки са на изчерпване повече от три седмици след войната.

Български гражданин в Газа: Вчера загубих 5-6 мои близки, всеки ден е изпитание (видео)

Най-големият телекомуникационен доставчик в Газа – палестинската телекомуникационна компания Paltel – разпространи съобщения в социалните медии, че комуникациите и интернет услугите в Ивицата Газа са напълно прекъснати поради повторно спиране на международните връзки.

Газа отново остана без връзка с външния свят

“Хамас” разреши на чужденци от няколко държави, сред които и България, да напуснат Газа

Днес десетки хора можеха да бъдат видени да преминават през граничния пункт “Рафах” от Газа към Египет. Причината е, че днес за първи път от началото на войната “Хамас” разреши на чужденците в Газа да напуснат обсадената територия. Притежателите на български паспорти също са в това число.

Посочени са 19 имена на хора с двойно гражданство, от които 17 са с български паспорти. Други 18, под тях в таблицата, са записани с палестински документи за самоличност и само като палестински граждани. На част от тях са качени дори телефонните им номера.

През последните седмици стотици се събираха на пропускателния пункт по различно време, но не им беше позволено да излязат. На никого не беше разрешено да напусне Газа, с изключение на четирима заложници, освободени от “Хамас”. Друг пленник беше спасен от израелските сили по-рано тази седмица.

По-рано днес израелски въздушни удари поразиха жилищни сгради близо до град Газа. Това се случи докато сухопътните войски се бият с бойците на “Хамас” в обсадената територия.

Възстановяват интернет връзката в ивицата Газа

Това е поредният път, в който всички комуникации прекъсват в Ивицата Газа заради масираните израелски бомбардировки.

Газа отново остана без връзка с външния свят

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции