<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Ново безпрецедентно нарушение: Кметове определят невалидни бюлетини в секция (видео)

01 Ноември 2023
0 10407

Отиваме в село Орляк, община Тервел. По време на броенето в секцията на ул. „Първа“ нахлува настоящият и кандидат-кмет от ГЕРБ Мустафа Ибраим. Не е ясно по каква причина кандидат-кмет е в изборната секция, но член на комисията казва, че го е очаквала там в 8 без 5.

Часът във видеото отдавна е преминал 8 без 5 и броенето на гласовете тече. Мустафа Ибраим застава до членовете на избирателната комисия. Той започва да докосва бюлетини и да казва, че част от невалидните бюлетини са валидни. След като се държи нагло и грубо и очевидно среща недоволството на членовете на СИК, на помощ се притичва настоящият и кандидат за кмет от ГЕРБ на град Тервел – Симо Симов.

Ново безпрецедентно нарушение: Кметове определят невалидни бюлетини в секция (видео)

Вече и ГЕРБ правят незаконна предизборна агитация на турски език (видео)

И той започва да разглежда невалидните бюлетини и казва, че няколко със знак кръг и хикс в едно са абсолютно валидни. Това според правилата на ЦИК е абсолютно невярно. Може да се гласува или само със знак Х, или само със знак V. След грубо отношение от страна на местните дерибеи невалидните гласове са върнати при валидните за ГЕРБ.

Чуваме и думите, които предполагаме, че са на председателката на комисията – Павлинка Пасева. Тя споделя пред камерата и се обръща към цяла България: „Звъннаха ми от РИК! Казаха ми, че съм направила нарушение като в 8 без 5 не съм пуснала кандидатите на ГЕРБ.“

В крайна сметка кандидатите и настоящи кметове са допуснати, законът е нарушен, бюлетините са подменени и решенията са взети не от гласувалите – а от тези, за които трябва да се гласува.

Ново безпрецедентно нарушение: Кметове определят невалидни бюлетини в секция (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Плам4оу

    06 Ноември 2023

    Казва се Симеон Симеонов...

Покажи всички Скрий

Реакции