<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205913" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 18-годишен мла...

Отиде си и вторият човек с трансплантирано сърце от прасе

02 Ноември 2023
0 1585

Лорънс Фосет, който стана вторият пациент с трансплантирано генномодифицирано сърце от прасе, почина на 58-годишна възраст, съобщиха от Медицинския център на университета в Мериленд.

Мъжът, който страдаше от неизлечимо сърдечно заболяване, беше опериран на 20 септември и живя почти шест седмици след това.

Г-н Фосет постигна значителен напредък след операцията си, участвайки във физиотерапия и прекарвайки време със семейството си. През последните дни сърцето му започна да показва първоначални признаци на отхвърляне – най-значимото предизвикателство при традиционните трансплантации, включващи и човешки органи. Въпреки големите усилия на медицинския екип, г-н Фосет в крайна сметка почина на 30 октомври.”, се казва в съобщението на университета.

Отиде си и вторият човек с трансплантирано сърце от прасе
Лорънс Фосет. Източник: https://www.medschool.umaryland.edu/

Почина мъжът с трансплантирано сърце от генномодифицирано прасе

Първият човек с трансплантирано генетично модифицирано сърце от прасе почина два месеца след операцията през март миналата година. И в двата случая органите са доставени от базираната в Блексбърг, Вирджиния, компания “Ревивикор”. Сърцата имат 10 генетични модификации – изключени са някои свински гени и са добавени някои човешки, за да се направят по-приемливи за човешката имунна система.

Пациентът в терминален стадий на сърдечна недостатъчност е постъпил в медицинския център на 14 септември. Според лекарите традиционните методи за трансплантация не са били подходящи за неговия случай. На 15 септември е издадено разрешение за операция.

Ксенотрансплантациите – трансплантации на животински органи на хора, дълго време са възпрепятствани заради имунната система на човека, която отхвърля животинската тъкан.

Отиде си и вторият човек с трансплантирано сърце от прасе

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • rtyrty

    02 Ноември 2023

    Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба ----- https://s4.lv/xbio

Реакции