<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205938" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът назнач...

FactCheck: Лъжа е, че Reuters прикрива убийството на видеооператор в Близкия Изток (видео)

02 Ноември 2023
0 89

FactCheck: Лъжа е, че Reuters прикрива убийството на видеооператор в Близкия Изток. Това съобщи медията след проверка относно убития Исам Абдала. Той бе видеооператор от медия, която, заедно с други 6 журналисти, попадна в обсега на обстрел. Докато отразява бойните действия между израелската армия и Хизбула по южната граница на Ливан.

FactCheck: Клипът със затворени деца в клетки не е от конфликта между Израел и “Хамас” (видео)

В своите публикации Reuters представят информацията, че операторът е убит в Ливан по време на ракетен огън, идващ от Израел. А разследването за причините още продължава. В интервю, публикувано в в YouTube канала „Хляб или свинец“ на 20 октомври 2023 г., Диляна Гайтанджиева невярно твърди, че Reuters прикрива кой е убил оператора Исам Абдала в южен Ливан. 

Смъртта на Исам Абдала е в процес на разследване, а в своите публикации по темата Reuters представят информацията, че операторът е убит в Ливан по време на ракетен огън, идващ от Израел.

FactCheck: Лъжа е, че Reuters прикрива убийството на видеооператор в Близкия Изток (видео)
снимка: iStock

Първоначалният текст на Reuters на 13 октомври 2023 г., достъпен с инструмента WayBackMachine, посочва, че техен опаратор – Исам Абдала, е убит, докато работи на южната граница на Ливан. Исам е бил част от екипа на агенцията в Ливан, който е осигурявал видео връзка на живо. 

За съжаление, покрай конфликтите между Русия и Украйна, както и “Хамас” и Израел, дезинформацията взе върхова точка в социалните мрежи. Ние от “Господарите” винаги сме апелирали за критическо мислене. И проверка на фактите преди да повярвате на първото публикувано клипче, снимка или твърдение. Не позволявайте платените тролове да определят мисленето ви!

Видео: NOVA

FactCheck: Лъжа е, че Reuters прикрива убийството на видеооператор в Близкия Изток (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции