<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206056" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кой получ...

Вижте кой е новият носител на наградата „Перото“

03 Ноември 2023
0 85

Вижте кой е новият носител на наградата „Перото“ – приз за цялостен принос към българския литературен контекст получи писателят Георги Господинов. Отличието му бе връчено на церемония от министъра на културата Кръстю Кръстев, пише БТА.

Литературните награди „Перото“ се връчват всяка година в няколко категории. Призът за детска литература бе присъден на Иванка Могилска за „Шарени сапунени балони“. В категорията за дебют спечели Велимир Макавеев за „Сънища в градината“.

Вижте кой е новият носител на наградата „Перото“
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Наградата „Перото“ за поезия е за Виолета Кунева за „Кучето на Персефона“. За проза бе отличен Палми Ранчев за „Хаосът в играта на джаги“. Призът за превод от български на чужд език е за Марко Видал – за превода на испански език на „Нова социална поезия. Антология” и за сайта за поезия La Tortuga Bulgara.

Отличията „Перото“ бяха раздадени за девети път.  Организатори са литературен клуб „Перото“ и Национален център за книгата – НДК.

Георги Господинов коментира защо толкова българи харесват Путин

Вижте кой е новият носител на наградата „Перото“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции