<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206177" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Везенков пок...

Обвиняемият за убийството на рапъра 2Pac не се призна за виновен

03 Ноември 2023
0 386

Обвиняемият за убийството на рапъра 2Pac не се призна за виновен. Бившият лидер на гангстерска банда, обвинен в убийство в рамките на разследването на смъртта на хип-хоп легендата Тупак Шакур преди 27 години, пледира невинен пред съд в Лас Вегас, информира NOVA. Дуейн Дейвис, известен като Кийфи Ди, беше обвинен в убийството, въпреки че не е държал оръжието по време на престъплението, извършено на 7 септември 1996 г.

60-годишният вече Дейвис отдавна призна участието в убийството на Тупак Шакур. Музикантът почина на 25 години, след като по него беше стреляно от автомобил в Лас Вегас.

Дейвис се похвали, че е “командвал” операцията за убийството на Тупак и на рапъра Марион “Сюдж” Найт, ръководител на лейбъла Death Row Records. Това е било отмъщение за нападение над племенника му.

Но когато се яви в съда в Лас Вегас в четвъртък, Дейвис пледира “невинен” по обвинението в убийство.

Според законите на щата Невада всеки, който насърчава или участва в убийство, дори косвено, може да бъде обвинен в престъпление, отбелязва AFP.

Арестуваха предполагаемия убиец на рапъра 2Pac

Рапърът е бил в BMW, управлявано от основателя на Death Row Records Марион „Сюдж“ Найт в конвой от около 10 автомобила. Те чакали на червен светофар, когато до тях спрял бял кадилак и избухнала стрелба. Шакур е прострелян многократно и умира седмица по-късно.

Тупак Шакур, известен с хитовете си “Dear Mama”, “California Love” и “Changes”, беше голяма звезда в рап музиката. Той беше част от лейбъла Death Row Records, свързан по това време с бандата Mob Piru. Тя воюва с гангстерите на Дуейн Дейвис.

Обвиняемият за убийството на рапъра 2Pac не се призна за виновен

Миналия месец прокурорите обясниха, че отдавна са имали подозрения, че Кийф Ди е свързан с убийството. Не е имало обаче достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение. Нещата започват да се разплитат, когато Дейвис публикува автобиография и разказа за убийството по телевизията.

Обвиняемият за убийството на рапъра 2Pac не се призна за виновен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции