<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206179" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът назнач...

Фондация на името на Матю Пери ще подпомага борещи се със зависимости

03 Ноември 2023
0 475

Фондация на името на Матю Пери ще подпомага борещи се със зависимости. След смъртта на актьора, прочул се с ролята на Чандлър Бинг в хитовия сериал “Приятели”, беше оповестено създаването на фондация на негово име.

Фондация “Матю Пери” ще приема дарения в помощ на хора, които се борят със зависимости, пише БТА.

Фондация на името на Матю Пери ще подпомага борещи се със зависимости

В духа на трайния ангажимент на Пери да помага на други хора, борещи се с болестта на пристрастяването, ние поемаме по пътя да почетем наследството му, като учредим фондация на негово име. Водени сме от собствените му думи и преживявания и от страстта му да промени живота на възможно най-много хора“, се казва в учредителното изявление на организацията.

От Фондация “Матю Пери” припомнят желанието на актьора да бъде запомнен преди всичко с помощта, която е оказвал на другите. А не с ролята си в сериала “Приятели”.

Актьорите от„Приятели” за Матю Пери: Това е неописуема загуба, ние сме семейство

Пери, който години наред се бореше със зависимостта си от алкохола и наркотиците, почина на 28 октомври на 54-годишна възраст.

Фондацията “Матю Пери” е спонсорирана и поддържана от Националния филантропски тръст. Това е публична благотворителна организация. Лидер в областта на дарителските фондове, която от създаването си досега е събрала над 49 милиарда долара.

Фондация на името на Матю Пери ще подпомага борещи се със зависимости

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции