<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20619" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Четири кабинки от Симеоновския лифт са спрени

02 Февруари 2016
0 1338

Четири кабинки от Симеоновския лифт са спрени от движение. Това обявиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Една от тях е с номер 111, от която на 24 януари падна петгодишно дете, пише Дневник

 

БАЩА С ГНЕВНО ПИСМО КЪМ "ВИТОША СКИ" ЗАРАДИ ИНЦИДЕНТ С ДЕТЕТО МУ

 

В АЛПИТЕ РАБОТЯТ И ПО-СТАРИ ЛИФТОВЕ БЕЗ ПРОБЛЕМ?

 

От агенцията изтъкват, че до момента не са заявявали категорично, че въпросните четири кабинки са в пълна техническа изправност, тъй като има риск при ползване.

 

"Към датата на проверката е установено, че всички останали кабинки, проверени от инспекторите на ДАМТН, са годни и могат да се експлоатират", съобщават от ДАМТН.

 

Окончателното експертно становище за четирите спрени кабинки ще бъде направено до десет дни след получаване на информацията от австрийския производител на съоръжението Doppelmayr.

 

От агенцията са изпратили запитване за предоставяне на допълнителна техническа документация, която да потвърди дали заключващият механизъм отговаря на параметрите, проектирани от производителя. До момента в ДАМТН не са получили информация нито от австрийската фирма, нито от собственика на лифта "Витоша ски".

 

Първоначално от "Витоша ски" изтъкнаха, че проверката на ДАМТН е приключила с "категоричното заключение, че съоръжението е в пълна техническа изправност". От агенцията са отговорили пред Дневник, че проверката продължава.

 

"Няма нищо такова. Проверката не е приключила", заяви и.д. главен директор на "Инспекция за държавен технически надзор" към ДАМТН Нели Карипова.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции