<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206215" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиниха пев...

Синът на Емил Димитров съди певеца Фараона заради кючека на “Моя страна”

04 Ноември 2023
0 2028

Синът на Емил Димитров съди певеца Фараона заради кючека на “Моя страна”, съобщава България Днес.

Преди няколко дни ми изпратиха призовка. Чрез адвокатката си синът на Емил Димитров е завел дело срещу мен с иск първоначално за 5000 лв., а впоследствие – за още 15 000 за авторски права.“, споделя авторът на кючека Кристофър Галовски – Фараона.

Певецът споделя, че се страхува да не остане с трите си деца и половинката си на улицата заради огромната за доходите му сума, която ще трябва да изплати на наследника на поп звездата, ако Димитров-син спечели делото.

Името на Галовски, който е финалист от “Гласът на България”, нашумя в скандал заради негова чалга версия на хита на Емил Димитров “Моя страна”. Колеги на естрадната легенда скочиха срещу Фараона заради гаврата му според тях с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-младши побърза да заяви в медиите, че ще съди младия изпълнител за погазването на наследствените му авторски права върху прочутото парче.

Синът на Емил Димитров съди певеца Фараона заради кючека на &#8220;Моя страна&#8221;
Кадър от клипа на парчето на Фараона

Гавра: Роми направиха кючек версия на песента “Моя страна, моя България” (видео)

Певецът се е подсигурил, поръчвайки на свои разноски частна експертиза

Изводите на експертите, споделя той, са обнадеждаващи за него и песимистични за противната страна.

Хората, изготвили експертизата, а те са доказани специалисти в своята област, са установили, че моята песен “Моя Германия” е в размер 9/8. Това е класическо хоро, професионално народно изпълнение, пише го във всеки учебник по теория на музиката. А на Емил Димитров е в размер 9/8 и жанрът е блус, балада. Моето парче е бихармонично, а тяхното – натурален мажор.”, пояснява Фараона.

Затова няма как по отношение на музиката да спечелят срещу мен в съда.”, заключава певецът.

Дори да заведе дело, ако спечеля, аз ще предявя контраиск срещу тях за същата сума.“, заканва се Кристофър Галовски.

“Синът на Васил Андреев пък няма никакъв шанс срещу мен по отношение на текста. В “Моя Германия” има само няколко думи, които са общи с тези в “Моя България”, всичко останало е различно. Частната експертиза доказа и това.”, убеден е Фараона.

Синът на Емил Димитров съди певеца Фараона заради кючека на “Моя страна”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции