<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Масов бой меж...

Рио де Жанейро гърми в очакване на финала на Копа Либертадорес (видео)

04 Ноември 2023
0 241

Рио де Жанейро гърми в очакване на финала на Копа Либертадорес, показва Sportal.bg.

Тази вечер в 22:00 часа митичният стадион “Маракана” в Рио де Жанейро ще посрещне финалистите на Копа Либертадорес за 2023 година. Аржентинският колос Бока Хуниорс и местният гранд Флуминензе излизат в битка за трона на континента.

“Синьо-жълтите”, които подобриха собствения си рекорд за отбор с най-много финали в надпреварата, излизат в своя 12-и сблъсък за трофея и първи от 2007 година. Те се целят в рекорден седми триумф, който ще ги изравни на върха със сънародниците им от Индепендиенте.

Флу, който е единственият от популярните клубове в южното полукълбо, който не е вдигал най-важния клубен трофей, има възможност да стори това за първи път. При това в родния си град, на своя стадион. Именно на “Маракана” преди 15 години “трикольорите” загубиха първия си и единствен до този момент финал в историята на турнира.

Рио де Жанейро гърми в очакване на финала на Копа Либертадорес (видео)

Около 48 часа преди мача ултрасите на тима дори масово нападнаха аржентински фенове на “Копакабана” до фен зоната.

След това последваха още зловещи сблъсъци по плажа и в града, като именно местните фенове бяха в основата. Полицията определено не им пречеше, като дори атакуваше аржентинците при опитите им да се защитят.

Масов бой между феновете на Флуминензе и Бока Хуниорс преди финала (видео)

Това доведе до огромно недоволство и трябваше да се намесят президентите на двете държави, президентите на футболните федерации, ръководствата на клубните тимове, както и шефовете на КОНМЕБОЛ, за да се призове за футболен празник и мир. Нещо, което като цяло се наблюдаваше между привържениците на двата тима през последните няколко дни.

Рио де Жанейро гърми в очакване на финала на Копа Либертадорес (видео)
празненствата на Копакабана

Напрежението е голямо сред ултрасите на Флу предвид факта, че актуалният шампион на континента е вечният враг Фламенго. От 2019 година клубът игра цели три финала и спечели два. Също така в този период два пъти празнува и титлата, която липсва във витрината на Флуминензе от 2012 година.

На “Бонбонера”, където винаги са продадени всичките 50 000 билета, чакат този трофей от 16 години.

Това се явява цяла вечност за най-обичания клуб в Аржентина. Той има цели осем финала през този век от всичките си 12 в своята 118-годишна история. Именно затова се очакват в Рио дори малко на рекордните 100 000 фенове на “синьо-жълтите” по време на финала, въпреки че клубът получи едва малко над 20 000 билета от организаторите.

Десетки хиляди привърженици буквално заляха и превзеха с песните си голяма част “Копакабана” без да ги притеснява това, че температурите бяха около 35 градуса в деня преди мача, а почти всеки втори от тях все още няма билет за срещата.

Местните власти осигуряват на хилядите без билет да гледат мача в Самбодромо. Това е мястото, където се провежда легендарният карнавал на Рио. Капацитетът там е за над 85 000 зрители.

Рио де Жанейро гърми в очакване на финала на Копа Либертадорес (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции