<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206595" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Грешка в апар...

Путин вече е решил дали да се кандидатира на президентските избори

06 Ноември 2023
0 599

Путин вече е решил дали да се кандидатира на президентските избори през март 2024 г. Според източници на Reuters той смята, че трябва да преведе Русия през най-опасния период от десетилетия насам. Този “ход” ще задържи руския президент на власт поне до 2030 г.

Новините за решението на Путин са започнали да изтичат по медиите. Източниците, пожелали анонимност споделят, че съветниците му сега се подготвят за кампанията и изборите. Общо шест независими източника казват, че Путин ще се кандидатира.

“Светът, към който гледаме, е много опасен”, казва един от тях.

“Русия е изправена пред комбинираната мощ на Запада, така че голяма промяна не би била целесъобразна“, споделя друг.

Владимир Путин вече е президент по-дълго от всеки друг руски владетел след Йосиф Сталин. Той е на власт от посления ден на 1999 г.

Путин вече е решил дали да се кандидатира на президентските избори
Снимка: Sultan Dosaliev, Pool, Associated Press

Според проучванията на общественото мнение той се радва на одобрение от 80% сред избирателите. За него гласуването е формалност. С подкрепата на държавата, държавните медии и почти никакво обществено несъгласие, той със сигурност ще спечели.

Росен Плевнелиев: Ако Путин вземе София, ще вземе и България (видео)

Въпреки че много чуждестранни дипломати, шпиони и служители казват, че очакват Путин да остане на власт доживот, досега няма конкретно потвърждение за плановете му да се кандидатира на президентските избори през март 2024 г.

Дмитрий Песков (говорителят на Кремъл) отказа коментар темата. Той заяви през септември, че ако Путин реши да се кандидатира, никой няма да може да се конкурира с него.

Путинм няма да се сблъска с истинска конкуренция на изборите. Въпреки това бившият шпионин на КГБ е изправен пред най-сериозния набор от предизвикателства, с които се е сблъсквал всеки ръководител на Кремъл, откакто Михаил Горбачов се бори с разпадането на Съветски съюз преди повече от три десетилетия.

На първо място войната в Украйна предизвика най-голямата конфронтация със Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г. На второ – западните санкции причиниха най-големия външен шок на руската икономика от десетилетия. И не на последно – Путин се сблъска с неуспешен бунт на най-мощния наемник в Русия Евгений Пригожин през юни.

Путин вече е решил дали да се кандидатира на президентските избори

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции