<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206778" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Внучката на В...

Ето какво се случва с делото “НАПлийкс”

07 Ноември 2023
0 207

Ето какво се случва с делото “НАПлийкс” – Софийският градски съд прекрати делото за изтеклите лични данни от Националната агенция за приходите и го върна на прокуратурата, информира БТА.

Подсъдими по случая са Кристиян Бойков и собственикът на “ТАД Груп” Иван Тодоров. Те са обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението.

Ето какво се случва с делото &#8220;НАПлийкс&#8221;
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Делото започна в Специализираната прокуратура. Разследването продължи четири години преди държавното обвинение да го внесе в съда. Един път разследването вече бе връщано на прокуратурата за отстраняване на нарушения.

В днешното заседание съдебният състав отново е определил, че са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които са довели до ограничаване права на подсъдимите. В частност да разберат в какво престъпление се обвинени.

Ето какво се случва с делото &#8220;НАПлийкс&#8221;
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Съдът отбелязва, че в обстоятелствената част на обвинителния акт трябва да има цитирани факти относно датата, мястото и начина на извършване на престъплението, подредени в хронологичен порядък, което в случая не е направено. Също така посочва, че част от указанията, дадени на прокуратурата при предходното връщане на делото, продължават да не са изпълнени.

Ето какво се случва с делото &#8220;НАПлийкс&#8221;
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Асен Асенов, адвокат на Кристиян Бойков, заяви пред медиите, че клиентът му е невинен и той ще се бори да получи справедлив и безпристрастен процес, на който да стане ясно, че Бойков „нито е хаквал НАП, нито е разпространявал някакви данни“. Според него прокуратурата ще протестира връщането на делото пред Апелативния съд.

Делото за изтеклите лични данни от НАП тръгва отначало

Ето какво се случва с делото “НАПлийкс”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции