<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207019" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поредно надп...

6 години по-късно: АПИ “ще си плати” за смъртта в тунел “Ечемишка”

09 Ноември 2023
0 875

6 години по-късно: АПИ “ще си плати” за смъртта в тунел “Ечемишка”, когато загина жена след падане на лампа. Инцидентът е от 5 февруари 2017 година. Решението на Върховния касационен съд е окончателно след като делото мина през няколко съдебни инстанции, предава NOVA.

Защо и как се стигна до инцидента в тунела на Хемус, при който загина жена?

Агенция “Пътна инфраструктура” е осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената. Парите са за двете деца и за майката на загиналата. Всеки от тях ще получи по 110 000 лв. А на вдовеца на 64-годишната жена – 130 хил. лв.

Върховният съд завишава с по 20 000 лв. обезщетението, определено от апелативната инстанция. Тя беше намалила присъдените 600 хил. лв. от Софийския окръжен съд. АПИ дължи също лихви и разноски. Майката на жертвата, както и съпругът ѝ са починали докато чакат решението на съда, съпругът ѝ е развил онкологично заболяване. Първоначално от АПИ пледираха, че станалото е “случайно събитие”, но магистратите не приеха тази теза и доказаха, че става дума за чудовищно безхаберие и липса на поддръжка над 20 г.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души за смъртта на жената, начело с бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и служителите на агенцията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев. 

Обвиниха шестима от АПИ за инцидента в тунел “Ечемишка”

6 години по-късно: АПИ &#8220;ще си плати&#8221; за смъртта в тунел &#8220;Ечемишка&#8221;

Коментарът на “Господарите”

Точно преди 6 години ви запознахме с трагедията в тунел “Ечемишка”. Тогава тръгнахме по следите, за да открием виновниците и да подпомогнем справедливостта. И не можем да кажем, че сме щастливи, че чак сега виновните са открити, наказани и ще трябва да заплатят за вината си. Отнетият живот не може да бъде върнат. Както и не могат да бъдат опечелени близките, които в скръбта си са загубили живота си. Надяваме се, че нещата поне биха могли да вървят в правилната посока, за да няма повече подобни погубени животи от немърливост и безхаберие.

Директорът на Агенция “Пътна инфраструктура” поема отговорност за инцидента в тунел “Ечемишка”

Експерти разкриват как ремонтът в тунела “Ечемишка” е направен за пари, в пъти повече от необходимото

Господарите питат “Автомагистрали” ЕАД за скъпия ремонт на тунел “Ечемишка”, търсят се 200 тона желязо

6 години по-късно: АПИ “ще си плати” за смъртта в тунел “Ечемишка”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции