<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207096" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 28 съдии са гл...

Оставка подаде и най-приближеният до доскорошния лидер на ДПС

09 Ноември 2023
0 439

Оставка подаде и най-приближеният до доскорошния лидер на ДПС. Това е зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, съобщиха от партията на официалната си интернет страница. Ахмедов бе най-приближеният човек до доскорошния лидер на движението Мустафа Карадайъ и затова ходът му не е неочакван.

Междувременно от интернет страницата на ДПС са изтрити всички информации за партийното ръководство, пише Дневник. От официалния сайт на ДПС липсва информация за членовете на ръководството на партията в секциите “Председател”, “Централен съвет” и “Централно оперативно бюро”.

Оставка подаде и най-приближеният до доскорошния лидер на ДПС
Снимка: скрийншот/официален сайт на ДПС

Ахмед Ахмедов е народен представител от ДПС от 43-ото Народно събрание насам.

В момента е член на комисиите за контрол над службите за сигурност и за вътрешна сигурност и обществен ред. Преди това от 2003 до 2014 г. е бил кмет на община Цар Калоян, област Разград. Избран е за зам.-председател на Централния съвет на ДПС през 2016 г. От сайта на партията се вижда, че последното публично събитие с участието на Ахмед Ахмедов е от понеделник, 6 ноември, когато е взел участие в 38-ия конгрес на Народнорепубликанската партия (CHP) в Турция.

Оставка подаде и най-приближеният до доскорошния лидер на ДПС
Снимка: Минко Чернев/БТА

Без изненади: Пеевски оглави парламентарната група на ДПС

Във вторник Мустафа Карадайъ изненадващо се отказа от председателското място в ДПС малко повече от месец преди официалното изтичане на мандата му. Все още липсват мотиви за решението му, а от движението отказват да отговарят на въпроси по темата. Ден по-късно се разбра, че той вече няма да е и съпредседател на парламентарната група на ДПС. Едноличното ръководство на групата остава в ръцете на депутата Делян Пеевски. Засега не е известно дали Карадайъ ще запази депутатското си място. Междувременно след оставката му се разбра, че Ахмед Доган ще поеме прякото ръководство на партията до провеждането на Националната конференция, което ще се случи в началото на 2024 г.

Оставка подаде и най-приближеният до доскорошния лидер на ДПС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции