<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207266" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ядем все пове...

Пратиха празнични лакомства на астронавтите (видео)

10 Ноември 2023
0 83

Пратиха празнични лакомства на астронавтите от Международната космическа станция. Компанията SpaceX изстреля поредната си ракета от Флорида, като изпрати хиляди килограми товар до Международната космическа станция, предаде ДПА.

Ракета “Фалкон 9” с непилотиран товарен кораб “Дракон” е излетяла в 20:28 ч. в четвъртък местно време от стартова площадка 39-A на Космическия център “Кенеди”. Това е вторият полет за първата степен на ракетата, която през август откара астронавти до станцията, информира NOVA.

В орбита се намират седем души екипаж от САЩ, Япония, Дания и Русия. Те ще получат комплект с прясна храна, включващ портокали, ябълки, чери домати и моркови. Също и два специални комплекта със сирене.

И тъй като сме в сезона на празниците, сме подготвили някои забавни празнични лакомства за екипажа като шоколад, капучино с тиквена подправка, оризови сладкиши, пуйка, патица, пъдпъдък, морски дарове, сос от боровинки и мочи“, каза Дейна Вайгел, заместник програмен ръководител на програмата на НАСА за Международната космическа станция в сряда по време на пресконференция. “Имаме и няколко комплекта пици, които са любими на нашия екипаж, малко хумус, салса и маслини“, допълва тя.

SpaceX изпрати ракета с доставки към Международната космическа станция (видео)

Пратиха празнични лакомства на астронавтите (видео)

Сред 2950-те килограма товар, свързан с науката и консумативите, които се отправиха към станцията,  има важни експерименти, които да проправят пътя за комуникациите в дълбокия космос, от които НАСА ще се нуждае за бъдещите си пилотирани мисии до Марс.

На борда е и експеримент за времето на Земята. Той проследява атмосферните гравитационни вълни и как те могат да повлияят на климата на Земята.

Пратиха празнични лакомства на астронавтите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции