<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207364" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Израел ще оси...

Ердоган: Западът мълчи за клането в Палестина

12 Ноември 2023
0 206

Ердоган: Западът мълчи за клането в Палестина. Това заяви турският президент на извънредна арабско-ислямска среща в столицата на Саудитска Арабия – Рияд, цитиран от Анадолската агенция.

“Срамота е, че западните държави, които винаги надигат глас за човешки права и свободи, мълчат за клането в Палестина. Изправени сме пред безпрецедентна варварщина в историята, когато болници, училища и бежански лагери са бомбардирани и се избиват цивилни”, допълни Реджеп Ердоган.

Ердоган: “Хамас” не е терористична организация, а освободителна група

Той призова за трайно прекратяване на огъня в ивицата Газа, подкрепено от непрекъснати доставки на хуманитарна помощ.

Ердоган: Западът мълчи за клането в Палестина

“Това, което е спешно, е да има трайно прекратяване на огъня, а не само неколкочасово прекъсване, каза Ердоган.

Турският президент призова също за международно разследване на израелските бомбардировки в ивицата Газа.

“Израелското правителство, което се държи като глезеното дете на Запада, трябва да компенсира унищоженията, които причини”, заяви Ердоган.

Ердоган към папата: Израелските атаки са прераснали в масово избиване

По думите му трябва да бъде създаден фонд за възстановяването на Газа в рамките на Организацията за ислямско сътрудничество. Той допълни и, че е жизненоважно да се достави гориво на местата, които спешно се нуждаят от това, особено болниците в Газа.

Анадолската агенция посочва, че са загинали най-малко 11 078 палестинци, сред които 4506 деца и 3027 жени. Израелските жертви, според официални източници, са около 1200, посочва турската държавна новинарска агенция.

Ердоган: Западът мълчи за клането в Палестина

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции