<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207781" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Деца са хоспи...

Отвлечена от „Хамас“ роди бебето си докато е в плен

16 Ноември 2023
0 312

Отвлечена от „Хамас“ роди бебето си докато е в плен. Това става ясно от публикация на властите в Израел, които цитират писмо на съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху в Twitter.

Една от жените, отвлечени от „Хамас“, беше бременна. Тя роди бебето си докато е в плен“. Това пише Сара Нетаняху в писмо на английски език, адресирано до първата дама на САЩ Джил Байдън.

Сара Нетаняху моли Джил Байдън да действа „за освобождаването на израелските заложници“. В писмото си Нетаняху споменава за 32 задържани деца, включително десетмесечно бебе.

Израел изчислява, че 239 души са били отвлечени по време на нападението на 7 октомври, извършено от палестинското ислямистко движение. Израелските власти не разкриха нито самоличността, нито други подробности за заложниците.

Израел провежда операция срещу команден център на “Хамас”, намиращ се под болницата “Ал Шифа” (видео)

Междувременно местни медии съобщават, че израелските сили са взривили сградата на парламента в Ивицата Газа, която е контролирана от “Хамас”, информира NOVA.

Това се случва часове след твърденията, че сграда на затвора в анклава също е била разрушена, за да бъде оказан натиск върху “привържениците” на групировката. Основна цел на израелската армия била унищожаването на терористична инфраструктура.

Отвлечена от „Хамас“ роди бебето си докато е в плен

По подобен начин войските влязоха в най-голямата болница “Ал-Шифа” по-рано във вторник. Операцията е била насочена към предполагаем команден център на “Хамас”, намиращ се под лечебното заведение. Хуманитарни организации предупредиха, че животът на близо 2500 укриващи се в лечебното заведение е в опасност.

Отвлечена от „Хамас“ роди бебето си докато е в плен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции