<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208093" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стоянов отка...

“Репортери без граници” осъждат нападенията над журналисти при протеста на агитките

17 Ноември 2023
0 219

“Репортери без граници” осъждат нападенията над журналисти при протеста на агитките. Те бяха удряни от полицаи по време на отразяването на сблъсъците между полицията и футболни фенове в София на 16-ти ноември, четвъртък. В пост в X от организацията поименно споменават за нападения над журналиста Дани Йорданов от „Господарите“, Никола Ганчев от “Дарик” и фоторепортера на “Дневник” Георги Кожухаров.

Тежко пострадали след атаките на полицията на протеста срещу Боби Михайлов (видео 18+)

Организацията казва, че те са били нападнати от полицията. Въпреки че по тях е имало отличителни знаци, че са представители на медиите. От “Репортери без граници” осъждат “атаките над свободата на пресата”, посочва Дневник.

&#8220;Репортери без граници&#8221; осъждат нападенията над журналисти при протеста на агитките
Снимка: Цветомир Петров/БТА

По-рано през деня Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) разпространи позицията по повод полицейското насилие срещу журналисти, докато са отразявали протеста. Организацията е получила сигнала за поне пет случая на журналистите. Те са били нападнати от полицията или на които полицията се е опитала да възпрепятства работата.

Полицейски произвол, агресия и наглост по време на протеста срещу Боби Михайлов (Коментарът на “Господарите”)

Ето защо, призоваваме за независимо разследване на случаите от вечерта на 16 ноември, чрез което да се избегне порочната практика органите на МВР да проверяват и съответно прикриват собствените си служители“. Това посочват още от Асоциацията на европейските журналисти.

&#8220;Репортери без граници&#8221; осъждат нападенията над журналисти при протеста на агитките
Снимка: Цветомир Петров/БТА

Още един журналист сподели за полицейска агресия по време на протеста срещу Боби Михайлов

Припомняме, че Дани Йорданов от “Господарите” отиде на протеста за оставката на вечния шеф на БФС Боби Михайлов. Там се сблъска с агресия на полицаи, палки, удари и изобщо цялата държавна машина, съсредоточена в пазенето на шефовете на футбола от феновете. Вижте какво се случи!

“Репортери без граници” осъждат нападенията над журналисти при протеста на агитките

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции