<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208112" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Столична общ...

В Ребърково настояват реката да бъде почистена след ремонта на Е-79 (видео)

18 Ноември 2023
0 155

В Ребърково настояват реката да бъде почистена след ремонта на Е-79. По думите им в коритото се изсипват строителни материали, които в един момент може да причинят наводнения, разказва NOVA.

Дъжд от камъни, щети по къщи и коли: Контролиран взрив излезе извън контрол (видео)

Обновяването и ремонтите на главен път Е-79 между Ботевград и Мездра вече пети месец затруднява придвижването от столицата към Северозападна България. По обходните трасета ежедневно се образуват колони от тирове. Строителните дейности около разширението пък създават проблем и на хората от населените места, край които то минава. Тази седмица например в Ребърково при уж контролиран взрив на скали, камъни причиниха щети на коли и къщи в селото.

„В реката се изсипват инертни материали. Има камъни. Искаме след приключване на ремонта коритото да бъде почистено, за да не се стига до наводнения”, коментира един от местните жители.

В Ребърково настояват реката да бъде почистена след ремонта на Е-79 (видео)
снимка: NOVA

Припомняме, че именно в село Ребърково през юни тази година река Малата излезе от коритото си и остави жителите без ток и вода. Нормално е сега хората да се притесняват бедствието да не се повтори. Надяваме се, че институциите ще свършат работата си и ще разчистят след себе си. Нека не се създават предпоставки за нови бедствия.

Река излезе от коритото си, наводни село и го остави без ток и вода (видео)

В Ребърково настояват реката да бъде почистена след ремонта на Е-79 (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции