<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208195" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бербатов опр...

Бургаската фирма за снегопочистване “подценила ситуацията”, обмислят прекратяване на договора (видео)

20 Ноември 2023
0 343

Бургаската фирма за снегопочистване “подценила ситуацията”, обмислят прекратяване на договора с нея, след като автомобили закъсаха по необработени пътни артерии в областта, става ясно от репортаж на NOVA. За момента сигнали за пострадали и бедстващи хора няма.

Сигнали за лошо време, паднали дървета и аварии с електричеството в следствие на силния вятър на територията на област Бургас. Петметрови вълни отнесоха крайбрежната ивица, заляха заведения и потопиха лодки.

От близо 60 населени места, които вчера бяха без електричество, в момента са под 10. Нямаме сигнали за бедстващи хора и такива в нужда. Няма и непроходими пътни участъци.”, заяви Пламен Янев, областен управител на Бургас.

Бургаската фирма за снегопочистване &#8220;подценила ситуацията&#8221;, обмислят прекратяване на договора  (видео)
Пламен Янев

Бедственото положение във Варна продължава поне още ден (видео)

Според него още на 2 ноември, когато е бил свикан областния щаб, Областно пътно управление и КАТ са докладвали, че има проблем с фирмата за снегопочистване, защото не е предоставила нужните данни за машини.

По този начин се блокира проверката в цялата област, тъй като ние трябва да имаме списък, за да проверим за дублиращи. До ден днешен, въпреки моя заповед, това не е изпълнено. Вчера в 10 ч. сутринта ми беше докладвано, че фирмата не е излязла. Била е търсена от областната дирекция на МВР, за да ѝ бъде връчено такова разпореждане, но не са успели да я открият.”, каза Янев.

По думите му късно вечерта управител на фирмата се е свързал с него и обяснил, че от фирмата подценили ситуацията, но все пак имали работещи машини

В позицията на фирмата се твърди, че през цялата нощ всички машини на фирмата са работили без да спират.

Поканил съм ги на среща с Областно пътно управление и МВР, за да уточним какво и как. Но е факт, че те не си изпълняват навреме задълженията. Точно поради такива причини гражданите са недоволни и казват, че зимата ни е изненадала.”, посочи Янев.

Коментарът на “Господарите”

Снегът изненада снегопочистваща фирма през зимата?! Колко мило! Интересно кога виновниците за несправянето със ситуацията ще започнат да носят реална отговорност за бездействието си, което понякога взима дори жертви. Прекратяването на договора може и да звучи като наказание, но то никак не гарантира, че същите хора няма да влязат под ново име в общината и няма да продължат да бездействат. А тяхното бездействие го плащат всички данъкоплатци.

Внимателно ще следим какво ще се случи в Бургас! А вие ни сигнализирайте за всякакви нередности и корупция на gospodari.com.

Бургаската фирма за снегопочистване “подценила ситуацията”, обмислят прекратяване на договора

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции