<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208237" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Карадайъ обя...

Столичният общински съвет отново не успя да избере председател

20 Ноември 2023
0 123

Столичният общински съвет отново не успя да избере председател. Това беше новият опит на СОС да избере председател на заседание, което стартира в 10:00 часа днес.

Балотажът се състоя между кандидата на “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) Борис Бонев, който събра 23 гласа, и кандидата на “БСП за България” – Диана Тонова, за която гласуваха деветима общински съветници. 

В повторното гласуване днес участваха 44-ма общински съветници, а 12 от бюлетините бяха недействителни. 

Столичният общински съвет отново не успя да избере председател

Изборът на председател на Столичен общински съвет отива на втори тур

Миналия понеделник, на първото заседание в мандат 2023-2027, съветът не успя да избере председател.

За поста “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) предложиха Борис Бонев, “БСП за България” – Диана Тонова. От “Възраждане” номинираха Красимир Гълъбов, а от “Има такъв народ” (ИТН) – Пламен Данаилов. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини.

При първото гласуване Бонев беше подкрепен от 23-ма общински съветници, Тонова – от девет, Гълъбов – от осем, а Данаилов – от трима. Имаше четири недействителни бюлетини. Тъй като никой от четиримата кандидати не успя да събере повече от половината гласове на общинските съветници на първото гласуване, между първите двама по резултат – Бонев и Тонова, се състоя ново гласуване.

Следващото заседание на СОС е насрочено за 30 ноември. 

Столичният общински съвет отново не успя да избере председател

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции