<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Ученици откраднаха 4500 лева от автобус в Пловдив (видео)

23 Ноември 2023
0 634

Крупна сума пари задигнаха ученици от автобус по линията Съединение-Пловдив, става ясно от репортаж на NOVA. В рейса е имало 4500 лева служебни пари. Случката се е разиграла на една от автогарите, докато автобусът изчаквал, за да качи останалите пътници.

Шофьорът Илия Марин разказва, че освен служебните пари, са откраднати и документи, които са били в чанта.

Стигнах автогара Север. В 12.30 слезнах да си взема вода. Като се върнах констатирах, че чантата с документи и служебни пари бяха взети. Чантата стоеше отпред на таблото.“, разказва Илия.

Ученици откраднаха 4500 лева от автобус в Пловдив (видео)
Илия Марин

Крадци източили 530 литра гориво от резервоар на тир, докато шофьорът спял

По думите му кражбата е станала за 10 мин. Младите крадци са отворили прозореца от страната на шофьора. Водачът веднага е сигнализирал полицията.

След издирвателни действия, извършителите са заловени – двама непълнолетни ученици. Те са стари познайници на полицията. Установена е част от сумата, документите също предстои да бъдат върнати на собственика.

Пореден случай, който провокира въпроси за възпитанието на младежите и семействата, в които те са отгледани. Подобно държание не се появява внезапно, а е постепенно насаждано у тях. Често то е в резултат на комбинация от фактори като лоша социална среда и проблеми в дома. Оосбено, когато става въпрос за системно поведение.

Надяваме се, че престоят в ареста поне малко ще повлия на учениците и ще ги накара да се замислят за пътя, по който вървят.

Ученици откраднаха 4500 лева от автобус в Пловдив (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции