<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Не знам, не чу...

Висшият съдебен съвет привика шефа на “Сиела Норма”

23 Ноември 2023
0 163

Висшият съдебен съвет привика шефа на “Сиела Норма”, съобщи NOVA. Веселин Тодоров трябва да се яви на извънредно заседание следващия четвъртък.

Той ще бъде изслушан във връзка софтуера на машините за гласуването на местния вот в края на октомври.

“Сиела Норма”: ЦИК направи всичко възможно да компрометира машинния вот (видео)

Висшият съдебен съвет привика шефа на &#8220;Сиела Норма&#8221;

Тодоров беше категоричен, че на местните избори имаше активно мероприятие срещу гласуването с машини. От неговите интеракции с ЦИК изглежда, че комисията в действителност е направила всичко възможно машинният вот да бъде компроментиран.

“Проблемът” с машинния вот

Припомняме, че скандалът с машинния вот започна в последния ден от предизборната кампания. Тогава четири формации разпространиха информация от ДАНС, изпратена до председателя на парламента Росен Желязков. Те я тълкуват като опит за манипулация на изборите. Според нея заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов нерегламентирано е заснел и прехвърлил на флаш памет процеса по генериране на код, с който се подписва софтуерът на машините. 

В крайна сметка, ЦИК взе решение машинното гласуване да бъде заместено само от хартиени бюлетини. И то ден преди самите избори.

Ако не можем да забраним машините, ще ги убием (Коментарът на “Господарите”)

Резултатите са налице: Изключително ниска избирателна активност, произтичаща от факта, че хората бяха демотивирани да дадат гласа си след всички спретнати номера от страна на ЦИК и политическите формации. Ние все пак ще продължаваме да се борим за машинното гласуване, защото в него е истината!

Висшият съдебен съвет привика шефа на “Сиела Норма”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции