<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208715" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В желанието с...

Почти година след убийството за шише ракия, непълнолетните извършители получиха присъди

23 Ноември 2023
0 469

Почти година след убийството за шише ракия, непълнолетните извършители получиха присъди. Двамата обвиняеми, които в началото на годината убиха мъж по особено жесток начин получават 10 години “лишаване от свобода”, предаде БТА.

Деца убиха 59-годишен мъж заради половин шише ракия (видео)

Припомняме, че на 1 януари т.г. Клаудио Славчев и Николай Господинов умъртвиха 59-годишен мъж с множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош. Зверството става във видинското село Гъмзово, след като мъжът им продал ракия, която не им харесала.

Наказанието следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим. Зачита се и времето, в което са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и полицейското задържане.

Съдът осъжда подсъдимите с помощта на техните родители (тъй като са непълнолетни) да заплатят по 60 хил. лв. на всеки от гражданските ищци. Сумата представлява обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва.

Почти година след убийството за шише ракия, непълнолетните извършители получиха присъди

Убийството в Гъмзово и „успехите“ на образованието, МВР и съда, които горчат

Убийците са роднини. Те са известни на полицията с предишни криминални прояви. Извършвали са множество домови кражби и редовно употребявали алкохол и наркотици.

Обвиняемите извършват убийството под влиянието на огромно количество алкохол. След това семействата им опитали да заличат следите от престъплението, като изхвърлили дрехите, с които са били облечени. Дали им и указания да мълчат пред полицията, за да не бъдат разкрити.

Присъдата на Видинския окръжен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Майката на единия от непълнолетните убийци от Гъмзово проговори (видео)

Коментарът на “Господарите”

Това убийство е поредното доказателство за това колко нефункционираща е съдебната ни система. 10 години затвор няма да изплатят отнетия човешки живот. И то отнет за какво? За едно шише ракия?

Пияни и дрогирани тези две “деца” решават, че ще си играят на Господ и няма да им се размине. Ами не са били далече от истината. Защото като излязат след няма и 10 години те ще са в разцвета на силите си и ще са готови отново да убиват. Този път може и за шише вода или просто ей така, защото им е скимнало. За убийците оправдание няма!

Започваме да се изтъркваме като развалена плоча, но няма да спрем да искаме промяна в правосъдието и адекватни присъди за всеки според деянието! Защото никой не може да върне човешкия живот, но всеки посмял да го отнеме, трябва да си понесе последствията!

Почти година след убийството за шише ракия, непълнолетните извършители получиха присъди

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции