<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208724" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Перничанин о...

Тъкмо дадоха ход на отлаганото десетки пъти дело за катастрофата на Местан и пак го прекратиха (видео)

23 Ноември 2023
0 1333

Тъкмо дадоха ход на отлаганото десетки пъти дело за катастрофата на Местан и пак го прекратиха. Окръжният съд в Кърджали постанови в днешното разпоредително заседание да бъде прекратено съдебното производство и делото за катастрофата с участието на Лютви Местан, предаде NOVA.

За пореден път отложиха делото за катастрофата с Лютви Местан

Припомняме, че в произшествието, състояло се край момчилградското село Загорско през 2019 г., загина бебе на 6 месеца.

Местан е обвиняем, заедно с бащата на бебето – Юсеин Ахмед. И двамата обвиняеми поискаха прекратяване на делото до отстраняване на допуснати в досъдебното производство съществени процесуални нарушения.

Тъкмо дадоха ход на отлаганото десетки пъти дело за катастрофата на Местан и пак го прекратиха (видео)
Снимка: Валентина Стоева/БТА (ПК)

Адвокатите им изразиха различни доводи за това. Адв. Нацко Дойчев, защитник на Местан, посочи допуснати груби и съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, за което жалба е била подадена от Местан в Софийската градска прокуратура. По нея има образувано досъдебно производство. 

Лютви Местан имал акт и 13 фиша за превишена скорост, прокуратурата пак отне книжката му

Мотивът на защитника на втория обвиняем е Ахмед да бъде част от делото в две качества – като обвиняем и като пострадал. Искането е на база получените травми вследствие на инцидента и факта, че той е баща на загиналото бебе.

Коментарът на “Господарите”

От 2019 г. досега делото за катастрофата, в която участва Лютви Местан бе отлагано около 10 пъти по най-различни причини. На няколко пъти успя да влезе в съда, но бързо беше връщано обратно. Този септември “надеждата” отново се прокрадна, след като бе преразпределено на нов съдия. Уви, пак ударихме на камък.

Делото за катастрофата, в която Лютви Местан уби бебе, започва отначало

На това му викаме правосъдие по български. За “правилните” може да се бави, да се отлага, докато всички забравят за случая. После ще се окаже, че присъдата е “излежана” предварително. Но кой ще върне отнетия невинен детски живот? Кой ще даде отнетите мигове от това да гледат детето им как расте на лишените близки? Кой ще понесе последствията от действията? Ще ви кажем кой – никой! Защото така действаме у нас. Въпросът е докога?!

Тъкмо дадоха ход на отлаганото десетки пъти дело за катастрофата на Местан и пак го прекратиха

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции