<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж нахлу пос...

Крадец задигна спестяванията на 28 възрастни хора в старчески дом (видео)

24 Ноември 2023
0 287

Крадец задигна спестяванията на 28 възрастни хора в старчески дом. Отмъкнати са около 50 000 лева от касата на Дом за стари хора „Бяла лястовица” в град Средец, предава NOVA.

Почти година след кражбата няма яснота кой е крадецът. Откраднатите пари на близо 28 души, които живеят там, били за погребения, за лечения, операции, за подаръци на внуците. „Бях спестила 1200 лева, които са ми за кремация”, разказа жена.

Крадец задигна спестяванията на 28 възрастни хора в старчески дом (видео)
снимка: NOVA

Всички обитатели на дома имат страх от настоящата директорка на дома. Няма видеозаписи, няма и свидетели. Охранителната фирма не е реагирала адекватно. За случая е забранено да се говори в града, а възрастните хора са се обърнали към бившата директорка за помощ. Според нея крадецът е вътрешен човек.

Силно се надяваме, че компетентните органи ще свършат работата си и ще открият крадеца. Недопустимо е възрастни хора, които са се трудили за тези спестявания, в момента да страдат, защото са им отнети. Нека имат спокойни старини! Немалко са случаите с отвратително отношение в старчески домове, за които сме ви разказвали, силно се надяваме, че този не е един от тях! Ако крадецът има капка съвест, то нека се предаде сам!

Жена със сигнал за нарушения, довели до смъртта на майка ѝ, в дом за възрастни (РЕПОРТАЖ)

Ще санкционират незаконния дом за възрастни и той ще бъде затворен

Възрастни хора живеят в нечовешки условия и мръсотия в незаконен старчески дом

Крадец задигна спестяванията на 28 възрастни хора в старчески дом (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции