<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени открих...

От Големия шлем подготвят революционна трансформация в тениса

29 Ноември 2023
0 265

Tурнирите от Големия шлем в тениса се опитват да привлекат останалите големи надпревари в спорта, за да направят трансформация в играта. Според запознати това би могло да бъде най-голямата революция в тениса от 90-те години на ХХ век.

Изданието на The Athletic цитира петима души, които са участвали в дискусии за създаване на нова верига турнири. Инициатор на подобна идея са четирите турнира от Шлема – “Уимбълдън”, “Ролан Гарос”, Australian Open и US Open. Според изданието те искат да привлекат поне 10 големи турнири, за да създадат премиум тур, който да е като тенис версия на Формула 1.

Този ход идва в момент, когато най-мощните структури, ръководители и водещи играчи в спорта са приели, че тенисът в сегашния си вид не максимално добре. Сред критиките са объркване на феновете около различните категории на турнирите. Както и безкрайният график за играчите, които трябва да пътуват постоянно. Много често това води до спиране на кариери заради контузии и психическа умора.

От Големия шлем подготвят революционна трансформация в тениса
източник: facebook/ GrandSlamTennisTours

Новак Джокович постави два нови рекорда в тениса (видео)

Освен това тенисът иска да избегне и ситуация като в голфа, където има две вериги – PGA Tour и LIV Golf

Предотвратяването на подобен развой на събитията се превърна в основен приоритет за седемте ръководни органа, които наблюдават тениса. Обединяването на най-ценните и най-известните активи в спорта за създаване на такъв премиум тур и опростен сезон се счита за най-добрия ход.

Искаме да развиваме нашия премиум продукт и това е факт, за който сме говорили много ясно. За спорта намаляването на разликата между “Мастърс” турнирите и турнирите от Шлема е от полза за всички. Сега разликата е много голяма.”, заявява Андреа Гауденци, главен изпълнителен директор на ATP Tour.

За момента органите в тениса отказват да коментират новината. Според The Athletic целта е планът да бъде готов и да бъде представен, когато спортът се събере в Австралия през януари за Australian Open.

Според запознати едно подобно обединение в тениса ще може да генерира и повече приходи, най-вече от телевизионни права. В момента турнирите от Големия шлем преговарят отделно. Тези от категориите “Мастърс”, АТП 500 и АТП 250 са всeки поотделно.

От Големия шлем подготвят революционна трансформация в тениса

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции