<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Kандидатът за...

Скандал на първия ред в Парламента – Петков, Пеевски и Цонев в главната роля (видео)

30 Ноември 2023
0 620

Скандал на първия ред в Парламента – Петков, Пеевски и Цонев са в главната роля на епичното спречкване по повод поведението на Пеевски към премиера академик Денков, както и избора на подуправител на НЗОК.

Репликите между Петков и Пеевски не се чуха на микрофоните, но явно са скандализирали останалите депутати, тъй като лидерът на БСП Корнелия Нинова ги призова да излязат отвън и да се разберат “като мъже“. “Тук се чуват такива думи и взаимни обвинения, че това не може да продължава като управление на държавата. Излезте отвън да се разберете като мъже”, каза Нинова

Скандал на първия ред в Парламента &#8211; Петков, Пеевски и Цонев в главната роля (видео)

По-късно в кулоарите Кирил Петков съобщи, че има доклад  на ДАНС в секретното деловодство, който говори срещу Мавров. Той посочи, че има съмнения за лобизъм в полза на частни болници.

“Ние от ПП-ДБ се обявяваме абсолютно против неговата кандидатура и това е принципът, по който действаме. Когато не сме съгласни, ние правим всичко възможно кандидатите, които минават за номинации да бъдат с минимум ниво. Поне да нямат доклади в ДАНС и прокуратурата”, заяви Петков. 

Попитан какво са си казали с Пеевски в залата, той отговори: “Аз просто казах, че никога няма да гласувам за някого, в когото не вярвам, за когото има съмнения за лобизъм и когато става дума за здравето, за живота на хората, за болниците, за онкоболните, аз компромис с това няма да направя“.

Kандидатът за шеф на НЗОК е лобирал за частни болници, сочи доклад на ДАНС

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов каза, че групата на ПП-ДБ преди две седмици е взела решение, че не може да подкрепи Мавров“Това беше комуникирано с нашите колеги от ГЕРБ и ДПС. Те, с пълното съзнание за това наше решение, днес с помощта на “Възраждане“ вкарват тази точка в зала. Сега очакваме “Възраждане“, неучаствайки в гласуването, да направят възможен този избор, заяви Иванов.

Това се случва, въпреки че при изслушването на Мавров в здравната комисия “Възраждане” обяви, че няма да го подкрепи. Принципната им позиция е, че подуправителят не трябва да се избира от парламента, а да се назначава от управителя.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции