<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209672" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как да управл...

РЗИ затвори басейн в столично училище след като дете получи тежка инфекция

01 Декември 2023
0 5596

РЗИ затвори басейн в столично училище след като дете получи тежка инфекция. Случаят е от 55. СУ “Петко Каравелов” в квартал “Дървеница”. Предписанието от д-р Данчо Пенчев е издадено след сигнал от родителите на детето.

Ето и какво пишат от РЗИ:

“При извършеното пробонабиране по държавен здравен контрол се установи, че водата от плувния басейн не отговаря на здравните изисквания по химични показатели микробиологични показатели, съгласно Инструкция 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка, ДВ бр.82, 1984г. За констатираните несъответствия към отговорните лица на фирмата, стопанисваща обекта са предприети административни мерки – връчен е акт за установено административно нарушение и предписание за спиране дейността на обекта.”

Гръмко отваряне, 0 поддръжка

Басейнът на училището беше отворен през 2019 година с тържество, след като години наред не е бил използван. Финансирането на ремонта бе от Столична община – 230 000 лв. Тогава от Общината се похвалиха, че са подменени настилките, съблекалните и инсталациите.

РЗИ затвори басейн в столично училище след като дете получи тежка инфекция

Кметът на район “Студентски” Петко Горанов сега научава за проблема, за който е издаден акт на училището.

“Надявам се от ръководството на 55.СУ да предприемат всички необходими мерки, за да се грижат за здравето и безопасността на децата”, коментира лаконично той.

Коментарът на “Господарите”

Жалко е такова съоръжение да води до здравословни проблеми за ползвателите си. Вместо да изграждат умения по плуване, а покрай тях и дисциплина и отговорност, децата, оказва се, са в опасност от бактерии и инфекции по време на престоя си там.

Надяваме се от ръководството на училището да предприемат мерки и повече да не се стига до подобни проблеми!

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби на gospodari.com.

РЗИ затвори басейн в столично училище след като дете получи тежка инфекция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции