<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209888" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бездомни куч...

Повече от 2 години след като полицай прегази дете, делото започва отначало (видео)

04 Декември 2023
0 199

Повече от 2 години след като полицай прегази дете, делото започва отначало, предаде bTV. Животът на 7-годишната Моника беше отнет от Владимир Панайотов през юли 2021 г. Трагичният инцидент се случва в пазарджишкото село Братаница, където служителят на МВР блъска със служебен автомобил момиченцето.

Полицай блъсна и уби дете на пешеходна пътека (видео)

Миналата година Окръжният съд в Пазарджик отреди 4 години и 8 месеца затвор за Панайотов. Делото минава през няколко инстанции, дори ВКС, но сега отново се връща в Окръжния съд заради “редица нередности”.

4 години и 8 месеца затвор за полицая, убил дете на пешеходна пътека в Братаница

Родители и близки на момиченцето неведнъж излизат на протест, за да търсят справедливост за смъртта на своето дете. Днес те отново са пред съда в Пазарджик, където ги подкрепят и други родители, загубили децата си.

„Отново сме на протест и очакваме ефективна присъда. Очакваме Владимир Панайотов да си понесе наказанието, както ние нашето. Това очакваме. Той не се е свързал с нас. Не очаквам и да се свърже. Той иска да си продължи живота, да си гледа децата. Иска си условната присъда”, категорична е майката на Моника Блага Стоименова.

Нов протест в Братаница след като преди 2 години полицай прегази дете (видео)

Повече от 2 години след като полицай прегази дете, делото започва отначало (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

“Носим си нейни снимки, носим я в сърцата и така живеем. Без снимките не можем да живеем, защото само това ни остана. Друго нищо не ни остана, сподели жалещата майка.

„Очакваме ефективна присъда и съдът да си свърши работата. Много се проточи това дело”, добави бащата Марин Калоферов.

Коментарът на “Господарите”

След 2 години и половина, при наличието на неоспорими факти, че конкретният полицай е отнел живота на невръстното момиченце, убиецът все още е на свобода. 4 години и 8 месеца ще е евентуалната присъда, която ще “понесе” той. Толкова ли струва погубеният невинен детски живот? Нужно ли е опечаленото семейство да изживява целия ужас наново, връщайки делото в самото му начало? При положение, че фактите са налице?

За пореден път съдебната ни система демонстрира как на някои може да им се размине и убийство, стига да са “точните хора”. За т.нар. “служител на реда” настояваме за адекватна присъда. Близките на Моника съветваме да бъдат силни и да продължават да търсят справедливост за своето дете. Полицейски чадър има, въпросът е докога ще е така?

Повече от 2 години след като полицай прегази дете, делото започва отначало

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции