<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209908" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

ПП и ГЕРБ за ветото на Радев: Това е неадекватна позиция, БСП пък я подкрепя

04 Декември 2023
0 139

Очевадно е, че за пореден път президентът Румен Радев демонстрира неадекватна позиция за държавен глава на страна от ЕС и НАТО“. Това се казва в позиция на ПП и ГЕРБ във връзка с ветото на президента Радев, информира БГНЕС.

Ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна е правилно и ние ще го подкрепим.” заяви пред журналисти председателят на ПГ на „БСП за България“ и лидер на БСП Корнелия Нинова.

Демокрация и свобода не може да се защитават и отстояват с политическо лицемерие и с различни позиции за външна и вътрешна употреба. Като член на НАТО и ЕС България следва позицията на демократичния свят. Мнозинството в парламента има ясна и последователна евроатоалнтическа политика в подкрепа на правото на Украйна да защитава своите граждани и територии.”, посочват от ГЕРБ.

ПП и ГЕРБ за ветото на Радев: Това е неадекватна позиция, БСП пък я подкрепя

Президентът Радев наложи вето върху изпращането на бронирана техника към Украйна

“Суверенитет и стабилност не се постигат с разделени институции и различни позиции по геостратегическите теми“, подчертават от групата.

От началото до края на тази сделка ПГ на „БСП за България“ беше против“, пък заяви Нинова.

Тя добави, че мотивите на президента почти изцяло съвпадат с изказванията на групата от трибуната.

Аргументите ни бяха първо за липсата на достатъчно информация. Второ – че нямаме доказателства, че тази техника е с отпаднала необходимост. Трето – че тя може да бъде ползвана в бедствени ситуации, за охрана на оградата и т.н. И четвърто – че това дарение е в ущърб на националната сигурност и защита на националния интерес, националните граници и населението при бедствия и аварии“., посочи тя.

По-рано днес председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че парламентът има необходимото мнозинство, за да преодолее ветото на президента.

ПП и ГЕРБ за ветото на Радев: Това е неадекватна позиция, БСП пък я подкрепя

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции