<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209943" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ: Парите з...

Нова руска ракета поразява атомни самолетоносачи

04 Декември 2023
0 979

Нова руска ракета поразява атомни самолетоносачи. Става дума за ракетата “Циркон”. Тя е първата в света хиперзвукова ракета с надводно базиране, достигаща скорост над 8 Маха и способна да унищожи ядрен самолетоносач.

Путин получил сърдечен арест, твърди британска медия

Това пише китайският портал Sohu. Тя е възможно да бъде изстрелвана от фрегати, крайцери и дори подводници. А максималната далечина на полета е до 1000 километра. Скоростта на полета е няколко пъти по-висока от скоростта на звука. Което затруднява прихващането на тези ракети от съществуващите сега системи за противоракетна отбрана и противовъздушна отбрана.

Ключово

Изпитания на тази ракета вече се провеждаха. Смята се, че “Циркон” е едно от най-важните оръжия на Русия през 21 век, основно поради своята точност.

Глобалното развитие на системите за насочване на ракети започва след Втората световна война, а практическото им използване започва с арабско-израелските войни от 60-те и 70-те години на миналия век.

Нова руска ракета поразява атомни самолетоносачи

През десетилетията на Студената война, традиционните противници Съединените щати и Съветският съюз се състезаваха в производството и разработването на различни оръжия. Включително междуконтинентални балистични ракети, способни да носят ядрени бойни глави. Ракетите са проектирани да имат обсег от хиляди километри, за да се постигне известен баланс между двата лагера.

За насочване на ракетите “Циркон” могат да се използват различни средства. Включително сателити, радари и лазери. Снарядите могат да прихващат цели с помощта на вградени топлинни сензори за автоматично откриване на танкове и самолети.

Някои от тези ракети са оборудвани с камери за снимане на целта, преди да я ударят, други са оборудвани с инфрачервени камери, които снимат целта и предават данните на станция за насочване, която след това унищожава целта с изключително висока точност.

Източни: Money

Нова руска ракета поразява атомни самолетоносачи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции