<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210146" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Побой и запла...

Ивет Стайкова с нови шокиращи признания за убийството на баба си

06 Декември 2023
0 824

Ивет Стайкова с нови шокиращи признания за убийството на баба си. Петима психиатри изготвят експертизата на внучката, която уби актрисата Виолета Донева преди година.

Внучката на Виолета Донева за убийството ѝ: Смесвах по пет-шест вида наркотици, не помня нищо

“24 часа” публикува материали, в които са както оценката на специалистите за девойката, обвинена в бруталното нападение, така и личните ѝ обяснения за странното ѝ поведение. Пред психолозите тя често пъти говори несвързано – веднъж казва, че може да е убила баба си Виолета, друг път пита защо да я убива, след като единствено тя се интересувала от мечтите ѝ.

По време на психиатричен преглед, проведен на 23 декември миналата година, момичето разказва, че ѝ доставя удоволствие да се бие и да посяга на надзирателите. “Доставя ми удоволствие да се бия. От тази година започнах да го правя. Има причина за това – искам да живея, а боят ми дава живот. Естествено, и наркотиците ми дават живот.”

“Може и да съм я убила”

В допълнение тя разказва за преживяването си в ареста на “Г.М.Димитров”: “тук се чувствам потиснато, всъщност нищо не чувствам. В стаята съм с още една жена. Тя е за убийство. Убила е децата си. Сама ми каза. Като ме пита, аз ѝ казвам, че също съм за убийство. Може и да съм я убила (Виолета Донева), може и да не съм. Аз се разбирах с баба си. Тя проявяваше интерес към моите мечти.”

Най-често по време на срещите с експертите Ивет говори за бой и насилие. На 3 януари тази година споделя отново, че ѝ харесва да се бие и дори е набила два-три пъти съквартирантката си. “Знам си какво ме очаква – Сливен (има предвид затвора). Не ми пука за колко време. Дайте да я приключваме тази експертиза по-бързо. Като чукна доживотна, какво? Искам да се уча на бой – кикбокс, ММА. Искам пътуване и партита. Ще победя по един или по друг начин. Като се бия, изпитвам адреналин.”

Мислите ѝ за бъдещето в затвора

На същата среща с психиатъра Ивет казва още, че в затвора няма какво друго да прави, освен да си осигури свободата: “Не мога да живея така. Или ще ме пуснат, или ще си стана мой собствен герой. И сам воинът е воин. Не искам да си прекарам годините в затвора. Аз се чувствам супер психически. На мен ще ми е интересно там (в Сливенския затвор), но се надявам на домашен арест. Поне ще съм си вкъщи. Това място тук е изпитание за душата, каква воля имаш и колко си силен.”

Ивет твърди, че в ареста на “Г.М. Димитрова” е твърде спокойно и скучно. Както и че не харесва хората, а обича и прави всичко за себе си. Допълва и че не вярва в господа или дявола, а в науката. След което насочва вниманието си към 54-те прободни рани на актрисата Виолета Донева, които лично причинява.

Ивет Стайкова с нови шокиращи признания за убийството на баба си

“54 прободни рани”

“54 са доста прободни рани. Доста са (смее се). Нищо не се обърка в онзи ден (има предвид 19-и октомври миналата година, когато Донева беше убита). Аз си бях близка с баба. Тя ми помагаше финансово и емоционално. Кой е казал, че съм го направила? 54 прободни рани? (Смее се). Може ли да видя снимките? 54 звучи много. Нали толкова са прободните рани? В какъв смисъл да е жестоко? Няма злоба или ненавист. Последният ми приятел с удоволствие ще го пробода 54 пъти. Него с удоволствие бих го убила, той ме връзваше с въже, за да не ходя по други мъже.”

Когато в психиатричното отделение на затвора в Ловеч лекарка я пита: “Защо уби баба си?”, тя отговаря: “Знаеш ли колко е готино до убиеш човек, ей така да го намушкаш?”. На въпрос защо е опитвала да удря и да бие хора в град Белово, Ивет отвръща: “Знаеш ли колко е хубаво да убиеш много хора, това е готино, прави ми кеф.”

Отношенията с гаджетата ѝ

На прегледа на 23 декември миналата година Ивет говори за гаджетата си и отношенията си с тях. Сексуалните си преживявания описва като космически ритуал, споделя и за бившия си приятел, с когото е живяла, и който я е връзвал с въже. “Исках да се видя с приятели, но той не ме пускаше. Върза ме с въже. Нормално въже, алпинистко. После ме пусна. Това стана в същия ден. Преди това не ме е връзвал. Той е луд, ама аз съм по-луда. Не ми е изневерявал, но аз на него – да.”, споделя тя.

Агресията на Ивет не е само на думи. На 17 декември 2022 г. тя е посегнала на другата жена в килията. Ден по-късно нанася удари в главата на пациентка, с която съжителства. Служителите забелязват, че в нейната стая цари безпорядък. Стените били изрисувани с надписи. Удряла с лакти стъклото на прозореца, за да провери дали може да се счупи.

Наркотици в ареста

Докладвано било, че момичето опитва да смърка медикамента “Лепонекс”, поради което лекарите го спрели. На 4 януари тази година отново е докладвано, че си набавя медикаменти по “нерегламентиран” начин от мъжкия коридор, който се намира точно под нейното спално помещение. В замяна давала цигари.

Припомняме, че в съда майката на момичето Цветелина вече обясни, че неведнъж дъщеря ѝ е нападала и нея. В материалите има свидетелски показания на жената, в които тя разказва: “Една сутрин се оправях за работа. Ивет се прибра към 4 ч. сутринта. Беше видимо неадекватна и след като ѝ зададох въпроса къде е била, тя искаше да дам пари. Извади макетно ножче срещу мен, започна да ме скубе… Крещеше ми защо съм я раждала, не искала да живее бедна.”

Снахата на Виолета Донева: Теглих кредити и с тези пари дъщеря ми си купуваше дрога

Коментарът на “Господарите”

Тази проява на зверство, и то към роднина, не е първият “случай”, на който ставаме свидетели. Ивет Стайкова е пример за това какво могат да направят наркотиците с един човек – да го принизят до животинската му същност. Осъзнато или не – момичето е погубило един напълно невинен живот. Живот, който не може да бъде върнат нито с извинения, нито със самопризнания. Това се отнася за всички жертви на насилието, не само в дома, но и на пътищата. 

На колко погубени съдби станахме свидетели само тази година? А колко от убийците получиха адекватно наказание за нечовешките си прояви? Това е истинският въпрос! Въпрос, на който ние като общество търсим отговора, но така и не го намираме в нашите неработещи институции.

Ивет Стайкова с нови шокиращи признания за убийството на баба си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции