<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210243" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Взеха ни за ш...

От АПИ излязоха на протест – блокираха АМ “Хемус” (видео)

07 Декември 2023
0 162

От АПИ излязоха на протест – блокираха АМ “Хемус”, предаде NOVA. Съвместно с КНСБ, служителите на Пътната агенция настояват за увеличаване на заплатите с 20% за Бюджет 2024 г.

Демонстрантите затвориха и двете платна на АМ „Хемус” при тунел „Топли дол” за около 30 минути. От полицията организираха обходни маршрути докато траеше демонстрацията. Протестът бе под надслов „Достоен труд – достойно заплащане”. Служителите на АПИ не подготвят продължаване на протеста за утре.

Пътната агенция си търси IT специалист с неустоимо предложение – 510 лв. заплата

Синдикатите са изпратили декларация до финансовия министър Асен Василев. В нея те посочват, че за увеличението на възнагражденията са необходими малко над 17 млн. лева. Според профсъюзите по-големите възнаграждения са израз на професионално признание към усилията на служителите в АПИ.

От АПИ излязоха на протест &#8211; блокираха АМ &#8220;Хемус&#8221; (видео)

„Миналата година след като на 13 декември затворихме тунел „Витиня”, ни дадоха 30% от заплатите. Тогава заплатите бяха под 600 лева нетно възнаграждение. Сега са под 1000 лева. Искаме достойно заплащане, трудът ни да бъде оценен. Текучеството в агенцията е голямо, заради ниското заплащане”, заяви Малина Кованджиева, председател на браншовия синдикат към КНСБ.

Близо 2 млрд. лeва от глоби на превозвачи очаква АПИ

Протестиращите получиха предложение от ръководството на АПИ за разговори. Шестима представители на демонстрантите отидоха на срещата. Ако не се стигне до решение те заявиха, че са готови за нови протести. 

“Не искаме много. Ще продължим с протестите докато не започнат да ни оценяват”, заяви Кованджиева.

От АПИ излязоха на протест – блокираха АМ “Хемус”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции