<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петър Мицин е...

Петър Мицин е осми в Европа на 200 метра бътерфлай (видео)

08 Декември 2023
0 101

Петър Мицин е осми в Европа на 200 метра бътерфлай. На европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния, 18-годишният ни талант за пръв път плува в индивидуален финал на голямо първенство при мъжете. Той завърши с резултат от 1:54.02 минути. По този начин младият ни плувец не успя да подобри личния си рекорд в дисциплината, който той постави по време на полуфиналите в четвъртък вечер, предаде БНТ.

Малко по-рано в рамките на финалната сесия Габриела Георгиева участва в полуфиналите на дисциплината 100 метра гръб. За съжаление, нашето момиче не успя да се доближи до личното си постижение и с резултат от 59.63 секунди зае 16-а позиция в крайното подреждане, оставайки извън финала.

В последното плуване за деня с българско участие Диана Петкова се представи много силно в полуфиналите на 200 метра съчетано, но само 19 стотни я разделиха от попадение сред първите осем и шанс да се бори за медал в утрешния ден. В крайна сметка българката се нареди девета с постижение от 2:11.91 минути.

Петър Мицин е осми в Европа на 200 метра бътерфлай (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Петър Мицин определи като задоволително осмото си място.

Резултатът ми е задоволителен. Знаех, че мога да се представя и по-добре, но в последните метри умората си каза думата и те бяха тежки. Имам да работя още върху обръщанията и подводните, но това е хубаво. Конкуренцията е доста силна. Вече виждам какво е да се състезавам с най-добрите плувци не само в Европа, но и в света. Тепърва има да трупам опит при мъжете“, каза Мицин.

18-годишният ни плувец разкри, че ще го видим на световното първенство на голям басейн в Доха, Катар през февруари. То ще бъде част от подготовката му за участие на Олимпийските игри в Париж 2024.

Петър Мицин е носител на “Спортен Икар” за 2023 година (видео)

Петър Мицин е осми в Европа на 200 метра бътерфлай (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции