<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Блиц 2в1: Ива и...

Известен шеф готвач обясни защо у нас няма ресторант със звезда Мишлен

09 Декември 2023
0 13469

Известен шеф готвач обясни защо у нас няма ресторант със звезда Мишлен.

“Мишлен означава детайл. Фокусът върху детайла, страстта към продукта, отношението към продукта, отношението към госта. Това означава. Мишлен гилдията всъщност се превърна в класа. Класа за обслужване, за храна, за качество“, казва шеф Илиян Кустев. Той беше част от журито на MasterChef.

Впечатляващ студентски танц стана хит в социалните мрежи (видео)

По негови думи е трудно да се отговори защо в България все още няма ресторант със звезда Мишлен.

Известен шеф готвач обясни защо у нас няма ресторант със звезда Мишлен

“Има много критерии, които трябва да защитиш, за да вземеш звезда Мишлен. Темата е много дълбока. И все още не сме готови, въпреки че по мое мнение има толкова много колеги готвачи у нас, които имат много високо ниво, както на презентация, така и на вкус“, казва той за businessnovinite.bg.

За Мишлен

Докато брандът е добре известен със своите гуми, то базираната в Париж компания е известна и с годишния си Michelin Guide. През 1900 г. те започват да публикува пътеводител за Европа, за да насърчи шофьорите да пътуват до местните забележителности. Също така, в ръководството били включени анонимни ревюта на европейски ресторанти, които се фокусирали върху качеството и вкуса на поднесените храни, както и върху овладяването на кулинарната техника.

Известен шеф готвач обясни защо у нас няма ресторант със звезда Мишлен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции