<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21062" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Строеж до стр...

Спасиха куче от бавна и сигурна смърт в Пловдив (ВИДЕО)

09 Март 2016
0 20710

"Тази сутрин моя позната ми се обади по телефона и ми каза за някакво кученце, попаднало в дълбока яма, от която не може да излезе. Каза ми, че е звъняла в разни пловдивски зоозащитни организации, но никой не е пожелал да се отзове по случая." Така започва разказът на Костадин Георгиев в социалната мрежа Фейсбук. Той е спасил куче от бавна и сигурна смърт. Животното е било паднало в необезопасена дупка.

 

ГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ДОБРИ ПРИМЕРИ, СВЪРЗАНИ СЪС ЗАЩИТАТА НА ЖИВОТНИТЕ

 

"Отидохме с такси, минавайки преди това през един магазин за някои неща, които имаше вероятност да ни потрябват (каишка, повод и намордник). Отидохме на мястото и кученцето наистина беше в една двуметрова яма. Ще я видите на клипчето и снимките. Искаше му се да излезе, но то няма ръчички и не може. Добре, че хората там обичат животните и са сигнализирали. Иначе то просто щеше да си умре бавно и мъчително", продължава своя разказ от първо лице Костадин Георгиев. 

 

"Слезнах до някъде в тази мрачна дупка, закрепвайки се с крака в пролуки в стените и на половин метър дълбочина. После поговорих миличко на кученцето около минутка, приканвайки го да се изправи и да ми подаде лапички. И то го направи. Така успях да го достигна без да се налага да слизам в дупката. Хванах го за кожата около врата и го изкарах лесно. Когато го оставих горе, то веднага духна. Но след малко вървене след него успяхме да го хванем. В крайна сметка нямам къде да го прибера и си го пуснахме обратно на улицата. Уви приюта ми не е готов…"

 

Благодарим на Костадин и хората с него за проявената добрина! Не изисква много да бъдем хора и да помагаме на по-слабите, изпаднали в беда.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции